Vatican News
Per EFE
Publicat el 05 de març 2021

El papa Francesc ha arribat avui a Bagdad en la primera visita d'un pontífex a l'Iraq, on s'acostarà a la castigada comunitat cristiana del país, que va ser brutalment perseguida pels gihadistes del grup estat islàmic (EI) després d'ocupar parts del territori durant tres anys. Tal com estava previst, el vol de la companyia Alitalia ha aterrat a l'aeroport de Bagdad sobre les 14.00 hora local (11.00 GMT) per iniciar una visita que durarà tres dies.

El papa ha estat rebut al peu de l'escala de l'avió pel primer ministre, Mustafa al Kazemi, a qui ha encaixat la mà. En una discreta cerimònia de benvinguda, com és tradicional, s'han presentat les delegacions de tots dos Estats i han sonat els himnes.

En la delegació vaticana que acompanya el papa hi ha el secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin; també el prefecte de la congregació per a les Esglésies Orientals, el cardenal argentí Leonardo Sandri, i el cardenal espanyol Miguel Ángel Ayuso, al capdavant del Pontifici Consell per al diàleg religiós, entre altres.

El seu primer acte oficial serà la reunió amb el president del país, el kurd Barham Saleh, i el discurs que pronunciarà en el palau presidencial davant les autoritats i membres del cos diplomàtic.

En només tres dies, el pontífex anirà al sud de l'Iraq, a Ur dels Escalfaments i, al nord, a la plana de Nínive i les ciutats de Mossul i Qaraqosh, destrossades per l'EI i on es concentrava la població cristiana que ha quedat reduïda a la meitat, a més d'Erbil, la capital del Kurdistan, que va donar recer als qui fugien dels gihadistes.

Durant tots els recorreguts que el papa realitzarà en aquest periple de tres dies usarà un vehicle tancat per motius de seguretat i per evitar aglomeracions al seu pas per la curiositat de voler veure'l, una mesura presa sobretot per la pandèmia.

El papa Francesc acudeix a l'Iraq per homenatjar els prop de 300.000 cristians que queden al país, enfront dels aproximadament 1.500.000 que hi havia en 2003, època en la qual es va exacerbar la violència sectària.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —