Cartell de Sant Jordi casolà
Per ACN i Redacció
Publicat el 03 de juliol 2020
Temps de lectura 2 minuts

Tan sols queden 20 dies per al Sant Jordi d'estiu que tots els catalans, enamorats, escriptors i llibreters esperen amb especial il·lusió, ja que no es va poder celebrar el passat 23 d'abril. Enguany, però, no se celebrarà ni a La Rambla, ni a la Rambla Catalunya ni al Passeig de Sant Joan. Per primera vegada, totes les paradetes de llibres i roses s'ubicaran en diversos trams centrals de Passeig de Gràcia on, el 23 de juliol, es tallarà la circulació.

Es tracta d’una proposta consensuada entre el govern i el sector del llibre que s’ha d’aprovar al PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya). Entre les diferents mesures de seguretat proposades, els organitzadors demanen que les signatures d’exemplars dels autors es realitzin a través de cites prèvies sol·licitades pels lectors, per evitar aglomeracions massives, i que les paradetes romanguin, vallades i amb aforament limitat, obertes fins a mitjanit. 

Una parada de llibres de Sant Jordi l'any 2019. Foto: ACN

La Cambra del Llibre de Catalunya també va afirmar que cada municipi haurà d’establir les seves condicions pròpies, sempre tenint en compte els protocols de seguretat i sanitaris estipulats. Però, concretament per la ciutat de Barcelona, va confirmar que cada llibreria i floristeria podria posar una parada al carrer del davant del seu establiment, en paral·lel a l’habilitació especial de la zona central de Passeig de Gràcia per aquells qui ho sol·licitin.

Aquest espai serà restringit a professionals del sector del llibre i de la flor: tan sols editorials, llibreries i floristeries, sense parades de partits polítics, entitats o estudiants. Segons els càlculs, es preveu que n’hi hagi entre 200 i 300, gairebé un terç de les que hi ha en el Sant Jordi tradicional. 

L'escriptor Mia Couto, a Barcelona, firmant llibres per Sant Jordi 2019. Foto: ACN

La resta de grans ciutats catalanes seguiran un protocol similar, a Girona es realitzarà al parc de La Devesa i a Vic a la Plaça Major. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va explicar aquest dimecres des del Parlament que han treballat en 14 plans de desconfinament per a la represa de l'activitat cultural, l'últim dels quals va ser el del Sant Jordi del 23 de juliol, lliurat ja al PROCICAT. Un Sant Jordi atípic en tots els aspectes. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —