Un antic parc d’atraccions substituït per Harry Potter i un espai d’evacuació
Per Redacció
Publicat el 20 d’agost 2020

El parc d'atraccions Toshimaen, localitzat prop de la ciutat de Tòquio i funcionant des de 1926, tancarà les portes ja per sempre. Tot i que no serà d'un dia per l'altre, ja es parla sobre què el substituirà: un parc temàtic de Harry Potter i un espai d'evacuació en cas de desastre natural.

Warner Bros. Entertainment, un dels majors distribuïdors de cinema dels Estats Units, adquirirà uns 30.000 metres quadrats de la parcel·la per obrir l'atracció de Harry Potter. En un comunicat de l'empresa Itochu, que actualment controla l'àrea, s'ha explicat que "les dues bandes cooperaran per la construcció del parc" i afirmen que aquest obrirà les portes a principis del 2023.

L'Studio Tour Tokyo serà el segon parc temàtic basat en les novel·les de J.K Rowling al Japó. El 2014, Universal Studios Japan va obrir la primera atracció de Harry Potter a Osaka i ha estat guanyant popularitat des de llavors. El nou parc oferirà icònics sets dissenyats i construïts pels creadors de Harry Potter i també exposaran el vestuari i els elements utilitzats en les pel·lícules originals.

Imatge del projecte Studio Tour Tokyo

A banda de la proposta de Warner, s'espera que el govern metropolità de Tòquio compri la resta del terreny per convertir-lo en un espai d'evacuació en cas de desastre natural. El 2011, després del terratrèmol i el tsunami que van afectar el nord-est del Japó, Tòquio va decidir comprar part del terreny i reurbanitzar la zona, però encara no s'han especificat els detalls.

En els últims anys, el parc d'atraccions de Toshimaen ha patit una davallada de visitants per culpa de l'envelliment de les seves instal·lacions. El 2018, 1,12 milions de persones van visitar el parc, menys d'un terç dels que hi van anar el 1992, el seu millor any.

Atraccions del parc de Toshimaen

Ja fa temps que Tòquio considera remodelar l'àrea on es troba el parc i convertir-la en un parc públic. De fet, el primer pla elaborat del projecte va ser el 1957, però s'ha avançat poc durant els següents anys. Ara sembla que el projecte de Warner ja està en funcionament i és qüestió de temps que Toshimaen acabi desapareixent ja per sempre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —