El parc d'atraccions del Tibidabo celebra els seus 120 anys
Per EFE
Publicat el 08 de novembre 2021

El parc d'atraccions del Tibidabo de Barcelona, el més antic d'Espanya, ha celebrat aquest diumenge els seus 120 anys de funcionament, des que es va inaugurar el 29 d'octubre de 1901, amb diferents actes i amb un homenatge als seus treballadors i socis.

Situat en el punt més alt de la ciutat, nombroses persones s'han apropat al parc per passar-hi un dia de diversió, tot i sense saber que avui era dia de celebració. Aquest és el cas de David Carbonell, que al costat de la seva parella i els seus dos fills ha passat el dia allí: "Sempre que podem pugem, perquè Tibidabo és una paraula màgica per passar el diumenge", ha explicat a Efe.

Actes amb castellers, batucades, música i, especialment, una nova experiència, el Tibitour, una visita guiada per mostrar la part històrica del recinte, han estat els protagonistes de la jornada, que, en principi, havia de celebrar-se el cap de setmana passat, però la pluja ho va impedir.

El parc del Tibidabo, entre els cinc més longeus d'Europa, compta amb un històric museu d'autòmats, pel qual es va interessar el mateix Walt Disney, que va intentar comprar-lo oferint un xec en blanc el 1957. També destaquen les nombroses atraccions, des de la imponent Talaia a l'emblema que és encara avui el simulador de vol, una rèplica de l'avió que va fer el primer vol Barcelona-Madrid.

Presència d'Albert Batlle

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament i president del Parc d'atraccions, Albert Batlle, ha dit a Efe que l'efemèride d'avui coincideix amb el centenari de l'annexió del poble de Sarrià a Barcelona, districte del que forma part la "muntanya màgica", a la qual s'accedeix amb el nou funicular, "la Cuca de Llum".

Batlle ha ressaltat que, a més a més, hi ha ganes de recuperar la normalitat després de gairebé dos anys de pandèmia i que llocs com el parc hagin hagut d'aplicar restriccions.

"Ara la gent", ha dit el regidor, "té moltes ganes de gaudir, i en aquests dies hi ha una presència massiva de ciutadans, als quals demano disculpes perquè en algunes ocasions hi ha retards en la utilització de les atraccions a causa de la congestió i a les ganes que tenim tots de recuperar l'activitat de la ciutat i, molt especialment, d'aquest lloc tan emblemàtic".

Per la seva banda, la directora general del Parc del Tibidabo, Rosa Ortiz, ha destacat que han volgut que la celebració fos "tradicional, com són les festes majors dels barris de Barcelona". També s'han pogut veure les mascotes del parc, que representen l'educació, la sostenibilitat, la solidaritat i les experiències. Rosa Ortiz tampoc oblida que s'ha dedicat el dia als treballadors "que tant han donat per al parc". En la seva opinió, "és un dia molt emocionant, i al parc totes les emocions es dupliquen o es tripliquen", cosa que fa "molt bonic el retrobament".

Sonia González, mare de dues nenes i acompanyada per diverses amigues, ha comentat que a les seves petites els havien regalat unes entrades el dia de la seva primera comunió i avui han decidit pujar al parc, i desconeixien que era dia d'aniversari. La seva filla Arlet es mostrava feliç d'estar al lloc i ha confessat que l'atracció que més li agrada són els alts gronxadors, que amb els seus girs la porten a sobrevolar Barcelona. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —