Ple al Parlament sobre la Covid-19, en què la CUP ha presentat la proposta de crear una comissió per als Mossos i suspendre agents implicats en agressions racistes
Per ACN
Publicat el 03 de juliol 2020

La CUP-CC ha presentat, al ple sobre la Covid-19 del Parlament, la proposta de creació d’una comissió d’investigació dels "mecanismes interns de control, avaluació i correcció de Mossos", així com la implementació de mecanismes independents de fiscalització de les seves actuacions policials. L’objectiu de la sol·licitud es basa en les agressions per part de la policia durant les protestes postsentència, en què se'ls acusa d'"actuacions injustificables". JxCat, ERC i CatECP han votat a favor; mentre que Cs, PSC-Units i PPC s'hi han oposat.

En la mateixa proposta, els cupaires han sol·licitat la suspensió de sou i feina als sis agents implicats en l’agressió racista a Sant Feliu Sassera, al Bages, que va tenir lloc el gener del 2019. Tot i que actualment ja està en marxa un procés judicial, l'afectat ha comparegut a les xarxes socials per recordar el fet arran del moviment internacional "Black Lives Matter". El noi va poder enregistrar els Mossos quan li profanaven insults com "ets un mico" o "negre de merda", mentre li donaven cops a les costelles o l’advertien que marxés lluny el pròxim cop que veiés la policia.

D’altra banda, el Parlament ha tombat la proposta de resolució per retirar les acusacions particulars de totes les causes obertes contra persones que "han exercit el seu legítim dret a la dissidència política".

El conseller d'Interior, Miquel Buch, no ha pogut votar cap de les propostes presentades, ja que, segons ha explicat a ACN, està centrat en el rebrot de casos de Covid-19 a Lleida.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —