El Parlament condemna la LGBTI-fòbia i demana avançar cap a la "igualtat real"
Per ACN
Publicat el 22 de maig 2020

El Parlament de Catalunya ha condemnat la LGBTI-fòbia i ha demanat treballar per assolir la "igualtat real". Ho ha fet a través d'una declaració institucional, la qual s'ha llegit al ple d'aquest dijous i reclama protegir el col·lectiu i erradicar "tota mena de discriminació". La cambra ha expressat el seu suport i reconeixement als perseguits i als que han patit menyspreu, discriminació o violència per la seva identitat o orientació sexual, i ha advertit que la fòbia cap al col·lectiu LGBTI "és present entre els joves i les noves generacions" alhora que causa exclusió laboral.

El text, acordat amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, presta especial atenció a les dones lesbianes, les quals es veuen "invisibilitzades" i "cosificades", així com al col·lectiu transsexual, "el qual constantment pateix la discriminació estructural". És per això que el Parlament de Catalunya ha reivindicat la protecció del col·lectiu LGBTI i ha demanat que se'ls doni refugi.

Així mateix, la cambra ha reconegut la llibertat i igualtat de totes les persones i ha demanat el compromís de les institucions i de la societat per erradicar tota mena de discriminació i violència per identitat de gènere o orientació sexual, alhora que ha declarat el seu compromís de complir-ho.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —