Ple del Parlament de Catalunya
Per ACN i Redacció
Publicat el 05 d’agost 2020

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat un ple extraordinari sobre la monarquia per  a aquest divendres. Així ho va sol·licitar Quim Torra ahir dimarts davant de la “crisi” que va provocar la marxa del rei emèrit Joan Carles I. El president de la Generalitat vol que el Parlament es pronunciï sobre la situació i que torni a demanar l’abdicació de Felip VI. 

L’activitat parlamentària començarà a les nou del matí amb una votació de la diputació permanent per convalidar el decret-llei del govern sobre la renda garantida de la ciutadania. També es votarà sobre la sol·licitud presentada per Ciutadans que demana la compareixença del president Torra perquè “informi de la seva absència a la conferència de presidents autonòmics”. A Twitter, el president ha defensat la seva decisió de no assistir-hi. 

Serà a les onze quan es produeixi el debat sobre “la situació política creada per la crisi de la monarquia espanyola” davant de tot l’hemicicle. El ple començarà amb la intervenció del president Torra que anirà seguit de les rèpliques de tots els grups parlamentaris. 

A hores d’ara no està confirmada la ubicació del rei emèrit. Tot i que d’entrada alguns mitjans apuntaven que Joan Carles I es trobaria a la República Dominicana, les autoritats del país diuen no tenir registre d’entrada de l’exmonarca. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —