El Parlament impartirà un curs sobre "racisme institucional" als diputats
Per EFE
Publicat el 03 de gener 2022

 El Parlament de Catalunya té previst impartir en el primer trimestre del 2022 un curs sobre les "causes, les dimensions i conseqüències" del "racisme institucional" als diputats de la cambra.

L'assistència a aquest curs tindrà un caràcter voluntari, com passa amb la resta de cursos que s'imparteixen als diputats a la cambra, han explicat a Efe fonts parlamentàries.

El curs, que es realitzarà a proposta de la Mesa del Parlament, tindrà una durada de dues sessions d'una hora i mitja cadascuna, que tractaran aspectes com el "microrracisme" i la incidència dels discursos d'odi al carrer, segons es desprèn de la licitació del curs, que té un cost de 800 euros i s'ha publicat al portal de contractació de la Generalitat.

A més, des de la Mesa del Parlament s'ha realitzat una enquesta a tots els diputats per correu electrònic de cara a elaborar un pla de formació per al proper any, segons les esmentades fonts.

En l'actual legislatura, el Parlament ha demanat als diputats que subscriguin una declaració de "compromís de tolerància zero amb la discriminació", que es pot consultar a la web de la cambra i que han signat tots els diputats menys els 11 de Vox.

La cambra catalana també ha engegat una comissió d'estudi sobre el "racisme institucional", que ja es va iniciar la passada legislatura i que compta amb un diputat de cada grup, i ha aprovat resolucions per "blindar-se" contra l'odi. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —