La moció d'ERC també reclama introduir l'educació sexual de manera transversal al llarg de tota l'etapa educativa
Per ACN
Publicat el 06 de novembre 2020
Temps de lectura 2 minuts

El Parlament ha instat per unanimitat el Govern a crear una unitat específica de suport a les víctimes de violències dins del Departament d'Educació. Es tracta d'un dels punts de la moció d'ERC que s'ha aprovat per unanimitat. La unitat, segons el text aprovat, haurà de gestionar els casos que arribin i coordinar el seu abordatge garantint una actuació sense demora i l'escolta activa de les víctimes". També s'ha aprovat un altre dels punts que demana garantir en el termini de tres cursos la introducció de l'educació sexual i afectiva de manera transversal al llarg de totes les etapes educatives. Tots els grups hi han votat a favor menys el PPC, que s'ha abstingut.

La diputada d'ERC Jenn Díaz ha defensat que l'objectiu de la moció és impulsar mesures d'acompanyament i de prevenció. I en aquest sentit, ha citat la nova unitat dins del Departament d'Educació com a mesura d'acompanyament i la introducció de l'educació sexual obligatòria com a mesura de prevenció. Díaz ha afegit que "el camí serà molt llarg" i ha recordat els darrers casos de presumpte agressió sexual a centres escolars de Castellar del Vallès i Sabadell.

Diu el diputat del PP que amb sis anys els nens i les nenes no haurien de fer educació sexual i afectiva a l’escola. Hi ha agressors, però, que abusen de nens i nenes d’aquesta mateixa edat. I de menys. pic.twitter.com/114M24WSwp

— Jenn Díaz (@JnnDiaz) November 5, 2020

Així mateix, la diputada dels republicans també ha explicat la intenció del seu grup de presentar una iniciativa al Congrés perquè es pugui allargar la suspensió de funcions d'un docent investigat per aquest tipus de delictes fins a la resolució judicial ferma.

 


Et pot interessar...

'A tu què t’ha fet?': el moviment a Instagram que denuncia abusos masclistes a instituts

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —