Mossos en el transcurs d'un desnonament
Per ACN
Publicat el 20 de gener 2022

La Comissió d'Interior ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució que insta el Govern a valorar l'elaboració d'un protocol d'actuació dels Mossos d'Esquadra en els desnonaments, amb especial atenció en els casos en què hi hagi persones en situació de vulnerabilitat, i a regular-hi la participació de les unitats especials d'antiavalots (Brimo i ARRO).

La proposta l'ha presentada el grup parlamentari d'En Comú Podem i ha rebut els vots a favor dels partits del Govern (ERC i Junts) després d'alguns canvis en el text inicial. El PSC també ha votat a favor però de forma parcial, mentre que la CUP s'ha abstingut i Vox, Cs i el grup mixt s'hi han mostrat en contra (Cs s'ha abstingut en un dels punts). 

El diputat d'En Comú Podem Marc Parés ha exposat que quan van demanar quin protocol regia les actuacions dels Mossos d'Esquadra en desnonaments, els van respondre que no n'hi havia. Ara, el Departament d'Interior hi està traballant i té una primera proposta, però no parla de les unitats d'antiavalots, segons ha indicat el diputat. 

Parés ha afirmat que la posició d'ECP és que aquestes unitats haurien de quedar excloses dels desnonaments de persones vulnerables i així ho recull el text presentat inicialment per la formació, si bé ha acceptat el canvi d'ERC i Junts per Catalunya, que parla de "regular" l'actuació de l'Àrea de Brigada Mòbil (Brimo) i la de Recursos Operatius (ARRO).

Parés ha argumentat que una menció específica al paper d'aquestes unitats representa un "pas endavant" per "evitar-ne com a criteri general la participació" en els desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat. 

ERCi Junts demanen esperar per decidir la internalització del 112

Una altra de les propostes de resolució que s'ha votat ha estat sobre l'"impuls de la internalització" del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, presentada per la CUP, que en demana la internalització.

ERC i Junts han assegurat que, tot i que no estan en contra d'una eventual internalització, no podien votar-hi a favor sense tenir les conclusions d'un estudi que depèn del Departament d'Internament i que està en marxa sobre el model més adequat per prestar el servei, segons ha dit el diputat republicà Carles Castillo.

En la mateixa línia, la diputada de Junts Mercè Esteve sosté que l'obligació de l'administració és "cobrir el servei de la manera més viable" mentre estudien quin és el millor model per prestar-lo. Per això, ha argumentat, estan preparant la convocatòria d'un nou concurs públic. El diputat Xavier Pellicer ha lamentat que els grups del Govern no vagin "més enllà d'un llenguatge ambigu que no compromet a res". Aquest punt ha quedat rebutjat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —