Racisme
Per ACN
Publicat el 09 de març 2021

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 5 de Manresa ha deixat a un pas el judici als sis mossos acusats d'una agressió racista contra un jove a Sant Feliu Sasserra (Bages) el 2019. Segons la resolució del magistrat, hi ha "indicis raonables i suficients" per considerar que els fets podrien constituir un delicte contra la integritat moral i un delicte de lesions.

Per això el magistrat obre ara el termini de deu dies perquè fiscalia i acusació presentin els seus escrits per demanar obertura de judici oral o el sobreseïment de la causa. L'acusació assegura que el 10 de gener sis mossos van agredir i vexar un jove durant una actuació policial.

Tal com recull l'escrit del jutge, l'acusació manté que sis agents van detenir el jove, que va ser "humiliat i agredit". La defensa del jove assegura que els mossos el van escopir, colpejar i li van donar puntades de peu. A més, diuen que se'l va amenaçar i li van proferir diversos insults i vexacions racistes. Prop de la 1 de la matinada de l'endemà el jove va ser atès a un hospital, on es va acreditar que tenia contusions a diverses parts del cos.

Delicte contra la integritat moral

Segons el jutge, el presumpte comportament "agressiu, degradant i vexatori" dels sis agents contra el detingut podria constituir un delicte contra la integritat moral, ja sigui per acció dels que ho van dur a terme com per omissió dels agents que no ho van impedir. El magistrat també apunta que el presumpte delicte de lesions es mostraria acreditat per l'informe d'urgències.

A principis de febrer la defensa del jove va renunciar a fer una roda de reconeixement dels sis agents dels Mossos per tal de "preservar la integritat i salut" de la persona agredida. Van argumentar que suposaria "una gran càrrega haver d'identificar als seus propis agressors dos anys després dels fets" i "sota una pressió excessiva".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —