Passenger Tales
Per Redacció
Publicat el 31 d’octubre 2021

Millorar l'autoestima i l'apoderament col·lectiu, apropar l'art no professional, democratitzar l'accés a la cultura i, sobretot, visibilitzar històries personals de persones migrant que han demanat protecció internacional pel fet de pertànyer al col·lectiu LGTBIQ+. És l'objectiu de 'Passenger Tales', un reconegut projecte de fotografia participativa que des del 15 d'octubre i fins al 27 de novembre s'exposa al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.

S'hi exhibeixen 7 assajos fotogràfics fruït de 7 mesos de treball. Els autors, segons explica Núria Prieto, directora del projecte en col·laboració amb l'entitat Acathi i el suport de la Universitat Pablo Olavide i l'Ajuntament de Barcelona, "ens conviden a navegar entre els seus moments vitals de vida, com ara la identitat, la memòria i el viatge migratori".



Segons destaca Prieto en una nota de premsa, "hi ha més de 70 països on és il·legal tenir una identitat de gènere o condició sexual diferent a la del binarisme". De fet, els 7 autors han patit discriminació, violència i fugida forçosa dels seus països d'origen per la seva pertinença al col·lectiu.

"Els 7 artistes trenquen i reconstrueixen les seves identitats que es reforcen amb el procés. Utilitzen la fotografia com a llenguatge d'expressió, on el simbolisme i la metàfora juguen un paper fonamental, creant nous imaginaris que connecten amb les seves pròpies vivències personals".

Aquesta primera edició del projecte consta d'una fase de 25 tallers setmanals, una exposició i una campanya de visites comentades. "Creiem en el poder transformador de la fotografia com a eina d'expressió en risc d'exclusió social", subratlla la fotoperiodista.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —