Pedro Sánchez a la roda de premsa
Per ACN i Redacció
Publicat el 04 d’agost 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avalat la Casa Reial i la marxa d’Espanya de Joan Carles I. Sánchez ha expressat un “absolut respecte per quant representa la decisió de distanciament” en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

 

 

També ha dit que amb aquesta decisió la monarquia ha “marcat distàncies” amb el rei emèrit i les seves “suposades conductes qüestionables”. El líder socialista ha diferenciat entre la figura de Joan Carles I i la Casa Reial i ha defensat que “el que es jutja no són institucions, es jutja persones”. A més, el president del govern ha recalcat que l’exmonarca ha dit clarament que "està a disposició de la justícia si és que fos necessari",  com "qualsevol altre espanyol". 

 

De la mateixa manera, Sánchez ha subratllat que la resposta davant de tot el que s’ha anat coneixent sobre els negocis privats de l’anterior cap de l’Estat “és la que correspon a una democràcia vigorosa”, i ha reivindicat la necessitat “d’estabilitat i institucions robustes”. En aquest sentit, ha afirmat que “la línia marcada per la Casa Reial que s'ha conegut aquestes últimes hores és l'adequada". 

Sánchez no ha aclarit si el govern espanyol va negociar amb la Casa Reial la marxa de Joan Carles, ni si ho va fer sense informar Unides Podem. El president del govern espanyol s'ha escudat en la "confidencialitat" de les seves converses amb Felip VI. Així mateix, ha assegurat no tenir informació sobre el destí del rei Joan Carles.

Els comuns, indignats amb la compareixença

Les paraules del president espanyol sobre la fugida de Joan Carles I no han agradat als comuns. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit en una piulada que sentia "vergonya aliena i indignació". "Un ex cap d'estat presumptament corrupte ha fugit del país i el president es limita a dir que que bé que se n'hagi anat i que les converses són confidencials. Vergonya", ha reblat.

 

Per la seva banda Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés, ha titllat de "decepcionant" la compareixença perquè "és el moment d'oferir transparència i donar garanties de no impunitat" i ha afegit que és "imprescindible jutjar i retirar privilegis a l'emèrit". 

 

Al seu torn, Jaume Asens, president de Unides Podem al Congrés, també ha fet ús de la paraula "decepcionant" per descriure les declaracions de Sánchez. "Demostra molt poc sentit crític davant la fugida indigna de qui va ser Cap d'Estat", ha piulat. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —