Governs
Per ACN
Publicat el 07 de setembre 2021

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha continuat sense aclarir la seva presència a la taula de diàleg entre Estat i Generalitat, prevista per a la tercera setmana de setembre. "El més important no és si hi vaig o no; l'important és si hi ha avenços en aquesta mesa, i en això hi hem de treballar tots", ha apuntat Sánchez en una entrevista dominical al diari 'El País'. "Sempre he manifestat que la meva disposició per al diàleg és total. M'he reunit amb el president Torra, amb el president Aragonès i em vaig reunir en aquesta sala amb la delegació del Govern de la Generalitat de llavors", ha recordat el president espanyol, que també ha promès que quan acabi el 2021 el ciutadà haurà pagat de llum "el mateix que el 2018"

"El govern es fa càrrec de la preocupació social. I estem treballant en un pla per arribar a un compromís concret, i és que al final del 2021 els espanyols mirin enrere i vegin que han pagat en la factura de la llum una quantia semblant a la que van pagar el 2018", ha continuat Sánchez. "Aquest és l'objectiu i el compromís: que tots els ciutadans amb un consum mitjà al final del 2021 paguin una quantia similar a la del 2018, lògicament amb l'IPC descomptat", ha precisat el president del govern espanyol, que ha enumerat els diferents 'instruments' que l'executiu ha preparat per afrontar aquest repte i ha apuntat com el govern "ha revisat els sobrebeneficis de les elèctriques".

Descarta la creació d'una empresa pública d'energia: "No forma part de l'acord de coalició"

"Hem restat uns 650 MEUR que anaven directe al compte de les elèctriques per bolcar-los als consumidors", ha assegurat Sánchez, que sí ha tancat la porta a la creació d'una empresa pública d'energia com reclama el soci d'Unides Podem. "Es tracta d'un vell debat, però quan vam acordar el nostre programa de coalició ho vam discutir i va quedar fora. No formar part de l'acord de coalició. Per tant, el govern no se sent interpel·lat per aquesta proposta", ha tallat de soca-rel el president espanyol i líder del PSOE, que ha llançat un petit 'dard' a la formació morada. "Ells estan assimilant aquest trànsit entre l'activisme social i la política institucional. Que els decibels podrien ser una mica més baixos? Per descomptat", ha sentenciat Sánchez.

"Catalunya necessita un Govern que surti del capficament dels últims 15 anys"

Tornant a Catalunya, el president espanyol no s'ha volgut mullar tampoc sobre l'anunci d'Aragonès de fixar un referèndum d'independència per al 2030. "Catalunya necessita un Govern que surti del capficament en què ha estat en els últims 15 anys, parlant de qüestions que –legítimament, per a ells, són molt importants- però que avui, després de la pandèmia i de les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries, probablement s'han vist reduïdes", ha reflexionat en veu alta Sánchez, que ha reiterat que a la taula de diàleg el govern espanyol hi portarà "l'agenda del retrobament".

"És ben públic. Es tracta d'un conjunt d'inversions de finançament per aprofitar aquesta etapa de recuperació i modernització. Espanya no té cap problema amb Catalunya, qui té un problema és el propi independentisme amb la concepció plural de la societat catalana", ha conclòs el president del govern espanyol.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —