- vídeos -
Pel simple fet de disfrutar, Terrible Fate (2016)
Per Laura Valenzuela
Publicat el 27 de novembre 2021
Duració 4'30

El que avui portem és un curt certament inusual; no engloba una història en 4 minuts ni condensa res per tal d’atendre al límit. Es tracta d’una història molt més gran de la qual en veiem més aviat poc i ens quedem esperant encara més. Aquest és un tràiler d’una adaptació del videojoc “The legend of Zelda: Majora’s Mask”, on es veuen elements claus de la trama i els seus personatges particulars.  

Aquí ve la gran decepció, i és que resulta que no preludia cap pel·lícula sencera, i el suposat tràiler es converteix en el producte final. Queda afegir, a més a més, que no és un vídeo oficial, sinó un projecte tribut d'EmberLab, que va escriure:

“A tribute to the legendary game, this short showcases Skull Kid’s dark origin story. Our take on how the Zelda Universe could be realized in film. A labor of love for all those involved, this is a gift to the fans.”

Tinc la sensació que en els últims anys el consum audiovisual s’ha convertit en un simple acte d’inversió, on esperem sempre arribar a una conclusió i, si aquesta no queda assegurada, perd el sentit de consumició. Veurem una sèrie sabent que no té final? Una pel·lícula que acaba a la meitat?

Els curts d’animació també poden ser experiments i provatures incompletes (que no per tant menys mereixedores de reconeixement, només cal veure-ho per saber l’estima i talent amb què s’ha dut a terme el curt). El fet de voler provar per provar, per fer un homenatge a allò que admirem (perquè no dubtem que el creador és fanàtic acèrrim de la franquícia de Zelda).

Haver triat recomanar aquest curt “no curt” implica també recomanar l’art més enllà del que és produïble, l’art de les idees i el gaudiment. No busquem sempre que tot sigui complet i com ho volem, i quedem-nos amb el que ens inspira i impressiona (tot i implicar certa frustració), com és el cas del ‘Ras i curt’ d’aquesta setmana.  

Disfruteu.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —