FCB Femení
Per Mar Grau
Publicat el 10 d’agost 2020
Temps de lectura 4 minuts

El divendres passat la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar que avui es debatrà en una reunió amb els presidents de les Federacions Autonòmiques si han de començar, o no, les competicions del futbol no professional.

El comunicat afirmava que "enfront l'evolució de la situació pandèmica dels últims dies resulta imprescindible una reflexió sobre la procedència d'iniciar una nova temporada esportiva amb garanties sanitàries i jurídiques suficients per a tots els esportistes, clubs i federacions, ja que les condicions han canviat amb relació a setmanes anteriors". S'haurà de determinar "com i quan es podran iniciar les competicions oficials no professionals".

"Nosaltres teòricament iniciàvem la pretemporada avui a la tarda, però l'entrenador ens ha anul·lat l'entrenament perquè encara han de dir si comencem la competició o no" confessa el Max Llovera en declaracions al Diari de Barcelona. El Max és jugador de tercera divisió amb el EC Granollers i assegura que "aquesta incertesa de no saber què fem demà no agrada ningú, sobretot quan portem gairebé des del març sense fer res, però amb la situació que estem vivint cal ser previsors".

Context crític

La decisió arriba arran d'una situació crítica pel futbol. Primer, la suspensió del partit Portugalete-Sestao en la fase d'ascens a Segona B, a causa d'un positiu en l'equip del Club Portugalete. També, l'escàndol del CF Fuenlabrada, que també va provocar que se suspengués el partit contra el Deportivo el 20 de juliol per diversos positius en la plantilla. La setmana passada es van suspendre els partits de la fase addicional d'ascens a Tercera Divisió, per casos al CD Marino; i també tots els amistosos de pretemporada de futbol sala per no tenir aprovat un protocol per la tornada a la competició ni per als partits amistosos.

Elles, a punt de ser desconvocades  

Avui la Real Federació Espanyola decidirà si s'inicia la competició de futbol femení o no, que s'havia d'iniciar el 5 de setembre. Sembla que tornem al 6 de maig, el dia que la RFEF va anunciar que donava per finalitzada la Lliga Iberdrola i no la Santander. Una decisió que va despertar moltes queixes i que per moltes, tan sols és una mostra més de què el futbol femení no és una prioritat per la Federació. Mesures que van tornar a fer palesa, altre cop, de la desigualtat que hi ha en el sector entre homes i dones, tot i l'avenç dels darrers anys, d'un any en auge i d'aconseguir firmar el Conveni laboral.

Segons fonts oficials de la competició consultades per aquest diari "ni les jugadores, ni l'staff tècnic, ni qui paga, que és la Iberdrola, sap si s'iniciarà la competició o no. Ningú sap absolutament res. M'atreviria a dir que ni tan sols ells, els de la Federació, ho saben amb certesa". Aquesta font creu que el 5 de setembre no s'iniciarà la competició: "El problema és, com sempre en aquest món, els diners, la Federació no sap si vol pagar el dineral que costaria fer tants tests cada cap de setmana, a cada jugadora i cada persona que entri en un camp de futbol".

Mariona Caldentey en un partit contra el Llevant. Font: FCB

El problema és la manca de l'etiqueta de professionalitat de la competició femenina, que és justament la justificació del perquè l'inici de la seva lliga està en dubte. En els esports entre elles i ells, ni els sous, ni les condicions de les competicions, ni tampoc el ressò als mitjans de comunicació són els mateixos. La crisi sanitària va ser la gota que en va fer vessar el got, i encara són evidents les seves conseqüències.

Els partits de primera i segona divisió A seguiran en camps sense públic, gols sense abraçades i àrbitres sense xiulades. Una situació atípica però que ja forma part de la nostra nova normalitat. Elles, però, tenen la incertesa de poder estar desconvocades.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —