Pekin
Per EFE
Publicat el 12 de gener 2022

El Comitè Organitzador de Pequín per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2022 ha afirmat aquest dimarts que de moment no contempla confinar la capital xinesa davant el recent augment de casos de coronavirus registrats a la Xina en els últims dies. El confinament de la ciutat durant la celebració dels Jocs "està de moment descartada", ha assegurat Huang Chun, funcionari del Comitè Organitzador de Pequín 2022, citat pels mitjans locals.

Segons Huang, malgrat que la variant òmicron s'ha detectat ja en algunes ciutats xineses com ara Tianjin, a uns 80 quilòmetres de Pequín, "la situació està sota control". A Tianjin, les autoritats van respondre als primers contagis locals de la variant prohibint als residents que abandonessin la ciutat sense una PCR negativa. També han iniciat una campanya de proves massives en la qual ja han efectuat tests a 9 dels seus gairebé 14 milions d'habitants.

"Ens cenyirem a les mesures de prevenció ja plantejades. Tret que hi hagi un gran brot durant l'esdeveniment, no hi ha necessitat d'ajustar-les. Ara mateix confinar Pequín no és una opció, però sempre hi ha marge de maniobra per canviar de política si fos necessari", ha dit Huang.

Els Jocs se celebraran en sintonia amb l'estratègia xinesa de zero Covid i amb l'amenaça de la contagiosa variant òmicron.

Aïllament per a tots els participants

Així, atletes, periodistes i treballadors arribats de l'estranger hauran de romandre aïllats en una bombolla sense contacte amb l'exterior en la qual hauran de sotmetre's a proves diàries d'àcid nucleic. A més, s'exigirà una quarantena prèvia de 21 dies després d'arribar a Pequín a aquells que no estiguin vacunats.

El sistema de bombolles es posarà oficialment en marxa el 23 de gener de 2022 (els Jocs se celebraran del 4 al 20 de febrer) i acabarà al final dels Paralímpics d'Hivern (del 4 al 13 de març), encara que ja hi ha personal treballant dins de la bombolla des del passat 4 d'aquest mes.

Els Jocs convertiran la capital xinesa en la primera ciutat a haver albergat cites olímpiques d'hivern i d'estiu, per la qual cosa les autoritats no volen permetre's cap error.

A part del merament esportiu, l'atenció estarà també posada en el boicot diplomàtic als Jocs anunciat pels Estats Units i altres països que denuncien abusos contra els drets humans per part de la Xina i en com gestionarà el país els Jocs de manera que no trenquin la seva bombolla de control total sobre el coronavirus.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —