Pèrdua del 80 % de la facturació anual al sector musical per culpa de la Covid-19
Per EFE i Redacció
Publicat el 04 de juny 2020

El sector de la música preveu per al 2020 a Catalunya unes pèrdues de 110 milions d'euros, un 80 % de la facturació i 40.280 treballadors acomiadats o amb ERTO, els quals representen el 76 % de la plantilla, segons informa l'última enquesta de l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC).

Es tracta d'una estimació de l'activitat entre l'1 de març i el 30 de setembre de 2020, en una enquesta a 640 empreses associades a l'ARC, però que també té en compte la resta d'agents, representants, promotors, mànagers i festivals, així com empreses de serveis, tècnics autònoms i músics de Catalunya.

Expliquen que les dades són "més catastròfiques del que estava previst”, ja que, a més a més, l'enquesta no contempla les inversions realitzades durant el primer trimestre per part del sector per preparar la "temporada alta", que va des del març al setembre, el període avaluat.

Fins ara s'han suspès 10.037 esdeveniments, els quals haguessin acollit uns 8,5 milions d'espectadors. Una situació que per a l'entitat és molt greu, tot i que encara és aviat per saber la magnitud real de la crisi que viurà el sector, perquè esperen que es defineixi la nova normalitat pel que fa a la música en viu.

Demanen mesures per a la recuperació

L'ARC augura un futur el sector "totalment incert i de previsions negatives". Creuen que la Covid-19 i les mesures preventives s'acarnissaran amb un sector que tot just començava a reflotar de la crisi del 2008, de la qual recorden que van trigar entre cinc i set anys a recuperar-se.

Consideren insuficients les mesures adoptades fins ara pel govern i insten a prendre "mesures immediates que complementin les adoptades fins ara", les quals inclouen mesures per a la recuperació d'activitats del 2020 i anticipar-se a les possibles conseqüències del 2021. Per això, volen que la Generalitat destini el 2 % del pressupost a la cultura i que planifiqui una reestructuració integral del sector. Demanen també als governs locals que "no suspenguin i executin els pressupostos previstos i no els derivin a les programacions del proper exercici".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —