Pere Casaldàliga
Per ACN i Redacció
Publicat el 03 d’agost 2020

El bisbe català Pere Casaldàliga està ingressat a l'hospital de São Félix do Araguaia, al Brasil, on es trobava treballant des dels seus projectes humanitaris i d'ajuda als més vulnerables. Segons han explicat a les xarxes socials els responsables de les associacions Araguaia i ANSA –amb les que treballa Casaldàliga-, el seu internament hospitalari ha estat degut a greus "problemes respiratoris, agreujats pel parkinson que pateix i l'edat avançada" que té. I és que el bisbe té ja 92 anys. Des de les associacions asseguren que Casaldàliga "està acompanyat en tot moment i ben cuidat", i ha demanat "seguir en pregària per la seva salut". "Esperem que pugui tornar a casa seva tan aviat com sigui possible", conclouen.

Pere Casaldàliga és un religiós, escriptor i poeta català. És bisbe al Brasil, de São Félix do Araguaia, a l'Estat de Mato Grosso. Molt compromès amb la teologia de l'alliberament, sempre ha lluitat al costat dels petits camperols i els pobles indígenes brasilers, denunciant l'explotació dels grans terratinents i les empreses de l'agronegoci. A causa del seu activisme, ha rebut nombroses amenaces de mort i l'han intentat assassinar diverses vegades. 

També ha estat molt crític amb l'Església, apostant sempre per fer-la més oberta i coherent i posant-se sempre a disposició dels més pobres. Això també l'ha portat a guanyar-se enemics en el si de l'Església, enfrontant-se al Vaticà nombroses vegades. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —