Perplexitat a les xarxes davant els dos concerts de 5.000 persones que Raphael està fent a Madrid - Diari de Barcelona

SORPRESA
Perplexitat a les xarxes davant els dos concerts de 5.000 persones que Raphael està fent a Madrid
A les portes d'un Nadal ple de restriccions i en un context internacional cru es permeten dos esdeveniments multitudinaris
Davant d’un públic de 5.000 persones, el famós cantant espanyol Raphael ha commemorat els seus 60 anys de carrera sobre els escenaris amb un concert al Wizink Center de Madrid.
Buenos días querida gente maravillosa!!! Hoy por fin ha llegado el día de la presentación de mi nuevo espectáculo: ‘Raphael 6.0’. Estoy muy emocionado... descontando las horas para reunirme con tod@s vosotr@s hoy y mañana. Os dedicaré.... pic.twitter.com/hOHqhc7KgG
— ??????? (@RAPHAELartista) December 19, 2020
Este ha sido el aspecto del Wizink Center en el concierto de Raphael. pic.twitter.com/1OboyswVyB
— NIPORWIFI © (@niporwifi) December 19, 2020
Morimos de amor y lloramos de alegría. Hoy @RAPHAELartista ha vuelto a encender nuestras luces. ¡Bienvenidos de nuevo al #WiZinkCenter ! pic.twitter.com/whNf9xLqaV
— WiZink Center (@WiZinkCenter) December 19, 2020
S’han venut gairebé el màxim d’entrades permeses en pandèmia, un 40% de l’aforament normal. I l’organització ha assegurat que s’han complert totes les mesures de seguretat. Si bé, la perplexitat a les xarxes ha estat instantània. Com pot ser que a les portes d’un Nadal amb canelons farcits de mesures restrictives, els restauradors patint unes limitacions impossibles, i un context internacional en què els confinaments augmenten i les festes s’anul·len, a Madrid es continuïn permetent aquests tipus d’actes amb 5.000 persones en un recinte tancat?
I això del Raphael? Com s'ha permès? Volen matar tots els madrilenys i cia? La Comunidad permite?! No hi ha un govern central q s'imposa per sobre les comunitats? És a dir, només hi ha Estat per impedir els drets d'autodeterminació nacional i de llibertat d'expressió política?
— Júlia Bacardit (@JuliaBacardit) December 19, 2020
Entre les crítiques es diu que tot i el compliment de les mesures a l’interior de l’espai, cal tenir en compte com tots els assistents han de desplaçar-se per arribar-hi, que es tracta d’un espai tancat, que la majoria canten i criden i que no només se n'ha fet un sinó que en seran dos. Per tant, 10.000 persones exposades a aquesta situació.
Que si, evidentment que les autoritats ho permetin és una bajanada, i més en plena pandèmia. Però a veure, també hi ha 5mil persones que han decidit anar-hi. No fotem. Poc ens passa
— Joan Mangues (@jmangues) December 19, 2020
I és que el Wizink Center no acollia tanta gent des de l’inici de la pandèmia el 7 de març en un concert de Camela abans que el món es parés.
Raphael, historia de la música. Comienzo de gira por sus 60 años en los escenarios. El primer concierto multitudinario en España desde el inicio de la pandemia.
— Brian (@BrianBujalance) December 19, 2020
Dos horas y cuarto de duración.
Feliz de escucharle por segunda vez en directo.#Raphael60 #Raphael #CulturaSegura pic.twitter.com/YAmo9r9dTl
Entre les cançons del repertori que ha oferit Raphael hi ha, "Se nos rompió el amor", "Me olvidé de vivir", i irònicament la cançó que es va convertir en un petit himne durant els mesos de confinament: "Resistiré”.
Unas 5.000 personas se juegan la vida para ver el concierto de Raphael en Madrid. ¿Qué pasará? ¿Será la última gran noche? ¿Será un escándalo?
— Héctor?️?? (@Bobores) December 20, 2020
??? pic.twitter.com/ZEschqL5aJ
Amo a #RAPHAEL pero esto no te lo perdonaré jamás #RAPHAEL pic.twitter.com/0KohGEgqr0
— robberhunter (@robberhunter) December 20, 2020

