Allà on les perruqueries obren a mitjanit
Per Redacció i Associated Press
Publicat el 13 de maig 2020

Des del carrer, sense ni tan sols entrar-hi, els clients poden llegir el missatge de benvinguda que el seu perruquer els ha escrit en una pissarra de guix col·locada estratègicament al costat de la porta: "Atura't. Si us plau, llegeix les condicions del nivell dos. Benvinguts de nou. És fantàstic tornar-vos a veure". És dimecres de matinada, però la perruqueria de Conrad Fitz-Gerald, a la ciutat de Christchurch (Nova Zelanda), acaba d'obrir després que el govern hagi aixecat les restriccions i hagi permès la reobertura de les perruqueries.

Mentre que els centres comercials, els petits comerços i els restaurants del país han obert avui perquè molts treballadors tot just ahir van començar a tornar als seus llocs de treball, Fitz-Gerald va decidir obrir ahir de matinada la seva perruqueria, Cathedral Junction Barbers, just després que les restriccions del govern s'haguessin suprimit: "La gent diu que els seus cabells estan descontrolats i que no poden suportar-ho més".

Conrad Fitz-Gerald talla els cabells al seu fill Heathcliff a l'alba. Foto: AP

"Molts pares de nens adolescents també m'han trucat, ja que pensen que una tallada de cabells a mitjanit seria una gran novetat. Però desafortunadament ja ho tenim tot ple", explica Fitz-Gerald. Assegura que prop d'una cinquantena de clients van trucar per demanar hora, però que va decidir limitar el nombre de clients a una dotzena, començant pel seu fill de 18 anys. Fitz-Gerald va tancar la perruqueria després d'aquesta primera ronda de clients, va tornar a casa a dormir, i va reprendre l'activitat de la perruqueria a partir de les sis del matí.

"Prenem les decisions correctes perquè els neozelandesos tornin a treballar i l'economia es reactivi aviat", ha dit la primera ministra, Jacinda Ardern. El seu govern treu pit de la reobertura dels locals aquesta setmana i de la gestió que estan fent de la pandèmia. Segons fonts governamentals, el país no ha registrat positius nous de coronavirus ni el dimarts ni tampoc el dimecres. De les 1.500 persones que han donat positiu des de l'inici de la pandèmia, més de 1.400 s'han recuperat i tan sols n'han mort 21.

Fitz-Gerald talla els cabells del seu fill mentre un client espera el seu torn al carrer. Foto: AP

Tot i que les autoritats sanitàries no han obligat ni als perruquers ni als barbers a portar mascareta, Fitz-Gerald explica que a la perruqueria en tenen per si ell se la vol posar o per si els clients en demanen. A més a més, explica que han fabricat un gel desinfectant per a mans casolà amb alcohol isopropílic.

Malgrat que els comerços de Nova Zelanda poden obrir a partir d'avui, gairebé totes les trobades de persones hauran de ser d'un màxim de 10 membres i també s'hauran de respectar les pautes de distanciament social.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —