Personalitats de Lleida signen un manifest per millorar-ne la imatge
Per Redacció
Publicat el 10 de juliol 2020

L'empresari i periodista Tatxo Benet ha impulsat el manifest "Lleida no és això ni així" amb la intenció de responsabilitzar les administracions de la situació als camps lleidatans. El text ha rebut el suport de desenes de figures de ponent com l'agricultor Josep Cabré, el periodista Carles Porta, l'artista Perico Pastor, les arxiveres Maria Jesús Llavero i Teresa Ibars i fins i tot professors de la Universitat de Lleida. El manifest ha estat publicat al web d'Òmnium Cultural perquè pugui rebre més adhesions. 

Quant al contingut, els signants es mostren "cansats dels esdeveniments dels darrers dies" i consideren que no es poden barrejar "temes de diferent índole" com agricultura i treballs temporals "per acabar reflectint una imatge allunyada i poc real de Lleida i de la seua comarca natural, el Segrià". Diuen observar "amb enorme preocupació" com mitjans i autoritats han fet "una interpretació simplista i esbiaixada de la realitat".

"Intencionadament s'ha volgut responsabilitzar el món de la pagesia de la situació dels treballadors temporals i de la seua falta de control sanitari", diuen al manifest. "La realitat és que els pagesos des de fa anys pateixen a la pròpia pell una precarització creixent del seu treball i de vegades uns preus molt per sota dels costos de producció", afegeixen. Exigeixen que es deixi de criminalitzar els "mal anomenats temporers" i que les administracions deixin de "buscar culpables aliens a la seua pròpia responsabilitat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —