Les persones ateses pels bancs dels aliments augmenten en més de 70.000 durant el temps de pandèmia a Catalunya
Per ACN
Publicat el 23 de desembre 2020

El nombre de persones ateses pels bancs d'aliments abans de la crisi sanitària era de 190.433 persones arreu del país, una xifra que s’ha vist incrementada fins a les 262.294 durant la pandèmia, segons ha informat aquest dimarts el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Entre altres actuacions per combatre l'impacte social de la Covid-19, el Govern manté que vol garantir que els bancs d'aliments estiguin preparats per fer front a la demanda actual i futura de les famílies.

Ho ha dit el conseller Chakir el Homrani durant una visita a les instal·lacions de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona on s'ha reunit amb la seva presidenta, Roser Brutau, i el seu director, Lluís Fatjó-Vilas. La setmana passada es va fer públic l'acord de govern a través del qual el Departament ha assignat als quatre bancs d'aliments de Catalunya prop de 3,3 milions d'euros per "garantir el dret a una alimentació suficient, necessària i saludable i prevenir altres situacions de risc més greus".

Aquest import es destinarà a l’adquisició i la distribució d’aliments per cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat econòmica sobrevinguda o agreujada arran de la pandèmia. 

El Homrani ha recordat que “cal fer un abordatge integral a la crisi social derivada de la pandèmia: des de l’emergència, cobrir les necessitats bàsiques de les famílies que ho necessiten, i alhora comptar amb l’impuls d’actuacions que els garanteixin oportunitats per sortir-se’n. Aquesta és la vacuna social que estem aplicant per evitar que ningú quedi enrere”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —