70.000 usuaris més del banc d'aliments durant el temps de pandèmia a Catalunya - Diari de Barcelona

El nombre de persones ateses pels bancs d'aliments abans de la crisi sanitària era de 190.433 persones arreu del país, una xifra que s’ha vist incrementada fins a les 262.294 durant la pandèmia, segons ha informat aquest dimarts el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Entre altres actuacions per combatre l'impacte social de la Covid-19, el Govern manté que vol garantir que els bancs d'aliments estiguin preparats per fer front a la demanda actual i futura de les famílies.
Ho ha dit el conseller Chakir el Homrani durant una visita a les instal·lacions de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona on s'ha reunit amb la seva presidenta, Roser Brutau, i el seu director, Lluís Fatjó-Vilas. La setmana passada es va fer públic l'acord de govern a través del qual el Departament ha assignat als quatre bancs d'aliments de Catalunya prop de 3,3 milions d'euros per "garantir el dret a una alimentació suficient, necessària i saludable i prevenir altres situacions de risc més greus".
Aquest import es destinarà a l’adquisició i la distribució d’aliments per cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat econòmica sobrevinguda o agreujada arran de la pandèmia.
El Homrani ha recordat que “cal fer un abordatge integral a la crisi social derivada de la pandèmia: des de l’emergència, cobrir les necessitats bàsiques de les famílies que ho necessiten, i alhora comptar amb l’impuls d’actuacions que els garanteixin oportunitats per sortir-se’n. Aquesta és la vacuna social que estem aplicant per evitar que ningú quedi enrere”.

