Pirates informàtics van hackejar ahir comptes a Twitter
Per EFE i Redacció
Publicat el 16 de juliol 2020

Pirates informàtics han hackejat aquest dimecres molts comptes a Twitter, entre els quals es troben els dels multimilionaris Bill Gates i Elon Musk o el de l'expresident dels EUA, Barack Obama, mitjançant una estafa que oferia pagaments amb bitcoin.

A més dels comptes de Gates, Musk i Obama, també van ser piratejats el perfil del candidat demòcrata Joe Biden, el del propietari d'Amazon, Jeff Bezos, o el de les companyies Uber i Apple.

Els hackers van publicar missatges semblants que oferien doblar els diners que els usuaris havien ingressat en bitcoins a un moneder virtual.

"Estic fent retorns a la comunitat! Tots els bitcoins ingressats a l'adreça següent seran retornats per duplicat! Si envies 1.000 dòlars, et retornaré 2.000 dòlars. Només ho faré durant 30 minuts", afirmava un missatge al compte de Biden.

Un missatge semblant al compte de Bezos prometia repartir 50 milions de dòlars, mentre que Uber es comprometia amb 100.

"A causa de la Covid-19, estem retornant 10 milions de dòlars en bitcoin. Tots els pagaments enviats a la nostra adreça es reemborsaran per duplicat", apuntava el missatge en el compte de l'empresa de transport compartit.

Tot i que la majoria de missatges van ser esborrats ràpidament, segons The New York Times, almenys 300 persones van caure en l'estafa ingressant més de 100.000 dòlars, entre totes.

Twitter va reconèixer la bretxa en el seu sistema de seguretat i va dir que ho estava investigant.

"Som coneixedors de l'incident de seguretat que ha impactat en diferents comptes de Twitter. Estem investigant i fent passes per resoldre-ho", va sostenir la xarxa social a través d'un missatge en un compte corporatiu. L'empresa va revelar que les seves pròpies eines internes per a empleats van ser utilitzades en el hackeig, fet que pot explicar per què, fins i tot els comptes que afirmaven tenir doble verificació, encara publicaven sobre bitcoin.

El hackeig va ser una demostració de força dels ciberdelinqüents i les seves conseqüències podrien haver estat més grans donada la importància dels comptes afectats, si els seus autors haguessin tingut altres objectius més enllà de demanar diners per bitcoin.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —