El jugador bosnià és un migcampista conegut internacionalment, tot i que pot ser una novetat per a alguns seguidors culers
Publicat el 30 de juny 2020
Temps de lectura 3 MINUTS

Miralem Pjanić arribarà al FC Barcelona la pròxima temporada procedent de la Juventus per 60 milions d'euros més 5 en variables. El migcampista de 30 anys firmarà per 4 temporades i tindrà una clàusula de 400 milions d'euros. L'operació entra dins de l'intercanvi d'Arthur, el qual canviarà Barcelona per Torí per una quantitat de 72 milions d'euros més 10 en variables.

L'ex del Metz, l'Olympique de Lió, la Roma i la Juventus és un migcampista que té gran capacitat per treure la pilota jugada des de la defensa. Tot i això, per conèixer millor les qualitats i els defectes del jugador bosnià, hem decidit destacar-ne algunes característiques explicades en vídeos.

És un jugador necessari per al FC Barcelona?

Probablement, no. És cert que és un jugador que té un rol molt similar al que desenvolupen Sergio Busquets o Frenkie de Jong. Pjanić és un migcampista que normalment participa en la creació del joc i no tant en l'assistència en els últims metres de camp. Segurament, un jugador que funcioni com a nexe entre el mig del camp i l'atac hauria de ser una de les prioritats per a la direcció esportiva. En aquesta línia, per a alguns analistes seria preferible un jugador que fos especialista a fer passades més verticals que la resta dels migcampistes i no tantes passades horitzontals.

Tot i això, el bosnià és un excel·lent jugador i ho ha demostrat a tots els equips amb els quals ha jugat. Tot i que està acostumat a jugar com a pivot o interior, és un jugador que ja sap què és jugar en els metres finals de la jugada, ja que al Lió era un mitjapunta. Caldrà veure si és capaç de ser aquest nexe que tant necessita l'equip de Setién, i, segurament, no li falten condicions. Dependrà, sobretot, de si és capaç de recuperar el seu millor nivell.

Un excel·lent organitzador i assistent

Si se n'ha de destacar una virtut, és, sens dubte, aquesta. És un jugador que sap controlar en tot moment el joc del centre del camp. Té un gran desplaçament en llarg, és bo en les passades curtes i el primer toc, té clarividència per escollir les accions a tres quarts i té una gran visió de joc.

Passades i desplaçaments de Miralem Pjanic. Font: SEN31 Official

Un perill a pilota parada

Pjanić és un jugador que destaca per tenir una cama dreta molt bona i precisa. De fet, s'ha demostrat que és molt valuosa en el joc a pilota parada (faltes i córners), en el qual és tot un especialista i aporta moltes assistències i ocasions de gol.

Excel·lent llançador de faltes

A banda d'aportar moltes assistències, Pjanić destaca pel seu xut a pilota parada. Tant amb la Juventus com amb la Roma, el jugador bosnià ha marcat diversos gols de falta. En cas d'absència de Leo Messi, es podria posicionar com a llançador de l'equip.

Gols de falta de Miralem Pjanić. Font: SDacic

Un migcampista amb bona tècnica de xut

És un jugador que en els seus inicis era més un mitjapunta, però actualment juga com a migcampista. Amb tot, té una bona tècnica de xut i sempre és perillós quan té un espai a prop de l'àrea contrària per disparar.

Gols de Miralem Pjanic. Font: Thiago Productions

Gran posicionament i bona ocupació de l'espai

En el joc posicional, el bosnià sap ocupar molt bé l'espai per rebre la pilota lliure de marca. Aquesta característica és clau per saber treure la pilota jugada i per ser el creador de joc en el pivot. En certs moments, podria actuar en la posició de Busquets (com Rakitic i De Jong). Tot i això, defensivament, necessita un jugador més capacitat en tasques defensives per tal d'ajudar-lo.

Posicionament i vigilància. Font: Understanding Football

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —