Habitacions habilitades per temporers amb coronavirus
Per ACN
Publicat el 27 de juliol 2020

Diversos municipis del Pla d'Urgell han habilitat espais per aïllar temporers amb coronavirus o que en tinguin símptomes. Els ens locals han pres aquesta decisió com a mesura preventiva per poder actuar el més ràpid possible davant d’un brot en una empresa hortofructícola. 

Alguns pobles com Golmés i Castellnou de Seana han habilitat espais per aïllar treballadors que estiguin esperant els resultats de la prova PCR. En el primer cas, s’utilitzarà un edifici municipal en desús que ja disposa d’habitacions, banys i dutxes i on hi caben fins a dotze persones.  El Pavelló Firal de Mollerussa servirà per acollir els casos positius ja confirmats, tot i que ja s’estan buscant un o dos espais més per la mateixa funció que s’utilitzaran si els contagiats no es poden traslladar a Lleida. 

Una de les habitacions que ha estat habilitada a Golmés. Foto: ACN

A les portes de la campanya de la fruita, els batlles han volgut remarcar que la situació del Pla és molt diferent de la del Segrià, principalment perquè la producció de fruita és menor i es necessita menys mà d’obra. Jordi Llanes, alcalde de Castellnou de Seana, ha afirmat que al seu poble espera que hi arribin “uns 25 temporers com a molt”, la majoria ja amb feina. En la mateixa línia, l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, ha explicat que al Pla d’Urgell el municipi que té un percentatge més alt de conreus fruiters “no passa del 30%” mentre que al Baix Segre un 95% ho són. 

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha dit que l’ens comarcal s’encarregarà de traslladar els temporers als diversos espais habilitats tant a la comarca com a la capital del Segrià. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —