Seu del Consell de Drets Humans de l'ONU durant l'examen de drets humans a Espanya, a Ginebra el 22 de gener del 2020.
Per EFE
Publicat el 04 de setembre 2020

El pla de les Nacions Unides per tal de protegir el 30% del planeta podria derivar en “greus violacions” de drets humans i causar un “dany social irreversible” a 300 milions de persones, denuncien 128 ONG i experts en una carta a la Secretaria de Biodiversitat de l’ONU.

En la missiva, els signataris de tot el món assenyalen que si bé és necessari incrementar l'ambició dels compromisos per afrontar l'emergència climàtica i protegir la biodiversitat, consideren la meta 30x30 contraproduent, perquè podria desposseir de les seves terres i posar en risc la supervivència dels "més desfavorits i menys responsables d'aquestes crisis".

El comunicat remès per Survival International, organització dedicada a la defensa dels pobles indígenes, explica que la Conferència de les Parts del Conveni sobre Diversitat Biològica (CDB) de Nacions Unides té previst aprovar el maig del 2021 un nou objectiu per aconseguir la protecció del 30% de la superfície terrestre pel 2030.

"No ens deixem enganyar pel bombo de les ONG de conservació i els seus finançadors governamentals i de l'ONU. Això no té res a veure amb el canvi climàtic, la protecció de la biodiversitat o evitar les pandèmies, de fet és probable que contribueixi al seu empitjorament", va assenyalar el fundador de Survival International, Stephen Corry. A parer seu, "més aviat es tracta d'una qüestió econòmica, de control de la terra i dels recursos, i un atac total a la diversitat humana".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —