Japó
Publicat el 07 de febrer 2021

1. Cinema experimental des de casa

Xcèntric del CCCB ha llançat Xcèntric Focus, un espai en línia per donar visibilitat al cinema experimental. Una vegada al mes, i per un temps limitat, compartiran una pel·lícula del seu arxiu que es podrà veure gratuïtament des de casa. Fins al 28 de febrer, podreu gaudir de Bouquets 1-10, de Rose Lowder. Deu composicions d’un minut cadascuna, amb fotogrames de rams de flors enregistrats entre 1994 i 1995. Fent clic aquí podreu veure la pel·lícula, acompanyada de la presentació de Gloria Vilches, coordinadora d’Xcèntric.

2. La lluita peshmerga al Kurdistan iraquià

El Palau Robert va inaugurar el passat 2 de febrer l’exposició "Davant l’Estat Islàmic. Lluita peshmerga i població civil". L’exposició és fruit del reportatge de la fotoperiodista Victòria Rovira Casanovas al Kurdistan iraquià. L’any 2017, la fotoperiodista es desplaça a la regió i durant 6 mesos documenta la lluita de les milícies peshmergues i el dolor que ha generat la guerra de l’estat islàmic a la població civil, tant kurda com iraquiana. L’exposició és d’accés gratuït i es pot visitar fins al 31 de març, al Jardí del Palau Robert.

3. Documentalisme urbà

Aprofiteu els últims dies per visitar "Projectes (1983-2020)", l’exposició de fotografia de Manolo Laguillo, fotògraf referent en el documentalisme urbà. L’exposició recull 205 de les seves fotografies, ordenades en 27 sèries, deu d’elles, inèdites. Destaquen Japó 2014, Beirut 2017, Chicago 2019 i L’estret de Gibraltar 2018-1019, a més d’Abril 2020. Barcelona, un projecte realitzat durant el confinament i que es mostra ara per primera vegada. Podeu visitar l’exposició a La Virreina Centre de la Imatge fins aquest diumenge 7 de febrer.

4. Un passeig entre plantes mediterrànies

Si voleu endinsar-vos en el món de la botànica, no dubteu a visitar el Jardí Botànic, a Sants-Montjuïc. És una de les seus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i hi trobareu col·leccions de plantes mediterrànies d’arreu del món. A més de passejar entre arbres, flors, eucaliptus i cactus de diverses zones del món, podreu gaudir de les vistes de la ciutat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —