Barcelona Activa
Per ACN
Publicat el 24 de juliol 2021

 La plantilla de Barcelona Activa s'ha concentrat aquest divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra la decisió de prescindir d'un centenar d'orientadors coincidint amb l’arribada a la seu municipal dels participants al darrer Ple de l’Ajuntament de Barcelona abans de les vacances. L'agència pública de desenvolupament econòmic no renovarà els contractes de 102 empleats que executen els programes ocupacionals a mesura que finalitzin. Davant aquesta situació, els sindicats han reclamat reconèixer els treballadors temporals com a personal estructural, aturar les externalitzacions de serveis i destituir el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega.

Els sindicats afegeixen 50 treballadors al total d'afectats, comptant les persones inscrites en una borsa de treball que actualment esperaven per incorporar-se als diferents projectes.

Els primers tres contractes vinculats al Programa 30 Plus finalitzaven aquest dijous, i el 30 de juliol n'acaben 10 més, implicats en el desenvolupament de Projectes Singulars. Al llarg dels pròxims mesos, l’agència pública preveu fer el mateix amb els 27 contractes de treballadores en el Programa Treball als Barris i amb la resta de contractes vinculats a polítiques actives d'ocupació fins a arribar als 102 contractes per obra i servei que actualment estan en curs.

L'actuació suposa reduir un 22% la plantilla total de Barcelona Activa i "un percentatge encara molt més elevat si considerem només el personal específicament dedicat al desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació", segons el Col•lectiu Ronda.

L'entitat argumenta la retallada de plantilla davant la "impossibilitat de contractar" amb contractes d'obra i servei, als quals ara no pot optar perquè "diverses resolucions judicials" han dictaminat que les polítiques actives d'ocupació són considerades activitat permanent de l'entitat.

En paral·lel, assegura que tampoc pot fer contractacions indefinides perquè la Llei de Pressupostos de l'Estat "fixa limitacions" a aquest tipus de relacions laborals per "garantir l'estabilitat pressupostària".

Barcelona Activa admet que la situació és "complexa" i explica que "fa temps" que treballa amb les administracions competents en matèria de polítiques actives d'ocupació per "donar forma a un nou model amb menys temporalitat i major estabilitat per al personal prestador d'aquests serveis".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —