Els ponents de l'acte de la Plataforma 3 d'Octubre
Per ACN
Publicat el 20 de setembre 2020

La Plataforma 3-O ha convocat una encerclada del TSJC el proper dissabte 3 d'octubre per commemorar el tercer aniversari de l'aturada de país. L'acció s'emmarca en la campanya 'Seguim la lluita' contra la repressió i per la defensa dels drets i les llibertats, que avui ha celebrat el seu primer acte davant l'antiga seu d'Economia, a la Rambla de Catalunya amb Gran Via.

Un centenar de persones amb estelades i pancartes de suport als presos han volgut recordar els fets del 20 de setembre del 2017, amb l'entrada de la Guàrdia Civil a diferents departaments de la Generalitat i la multitudinària manifestació ciutadana. "El 20-S ens van posar un parany per criminalitzar-nos", ha recordat Antonio Baños, membre de la direcció de l'ANC. 

"No els hi va sortir bé perquè tothom, lliure i disciplinadament, va saber el què s'havia de fer i el què no", ha continuat Baños. "Això sí, vam començar a intuir aquí a Economia i també a la seu de la CUP com funciona la repressió d'un Estat: és incansable, inclement, sense misericòrdia, es peta les seves pròpies lleis, és cruel i no s'aturarà mai", ha enumerat el periodista, que ha reconegut la seva "tristesa" perquè han passat tres anys dels fets del 20-S i els dirigents independentistes encara estan empresonats i s'han detingut i imputat membres dels CDR en l'anomenada 'operació Judes'. "La repressió va començar el 20-S però no s'ha aturat. El que cal ara és ordre, calma i determinació per combatre aquest estat demofòbic", ha reblat Baños. 

"El 155 també continua vigent"

"El 155 també continua vigent", ha afegit Meritxell Llorente, en representació de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC). "Aquests dies sota l'estat d'alarma per la Covid-19 el ministre espanyol de Sanitat va prendre el control de tota la xarxa sanitària pública i privada de Catalunya", ha apuntat Llorente, que considera igualment que "la intervenció de l'autonomia continua". "Hi ha persecució de càrrecs electes a les institucions europees; control de la despesa pública; periodistes, actors i activistes perseguits i empresonats; pressions a les relacions internacionals; i lleis i resolucions del Parlament suspeses", ha enumerat la portaveu de l'ADIC. 

 


Des d'Òmnium, Xavier Antich ha denunciat que el 20-S va ser el tret de sortida de l'estat espanyol "per començar a construir el fals relat de la violència" a Catalunya. Antic ha afirmat que el 20 de setembre del 2017 únicament es va exercir un dret fonamental com el de manifestació. "I ni la repressió ni les seves mentides van evitar que la gent defensés el dret a l'autodeterminació", ha assenyalat el membre de la junta d'Òmnium Cultural, que considera els fets del 20-S "com un dels atacs més grans a la democràcia i a les nostres institucions".

 

Finalment, l'activista Jordi Pesarrodona ha estat l'encarregat de tancar l'acte de la Plataforma 3 d'Octubre, just el dia abans d'anar a declarar per un delicte de desobediència greu per no haver impedit la votació de l'1-O. 

Pesarrodona, el dia abans d'anar a judici per l'1-O: "No em defensaré absolutament de res"
 

Fa tres anys, Pesarrodona era regidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). "Demà plantaré cara i no em defensaré absolutament de res. Aniré a reconèixer que nosaltres érem a les escoles defensant el dret a l'autodeterminació", ha etzibat l'activista, famós també per protestar amb un nas de pallasso el 20-S al Departament de Governació, al costat de dos agents de la Guàrdia Civil. "Demà també m'han fet un altre regal, ja que és el Dia Internacional de la Pau", ha conclòs Pesarrodona, que ha estat animat pel centenar d'assistents amb una gran ovació i crits de 'No estàs sol!'. Una cantada a pulmó dels Segadors ha tancat l'acte del tercer aniversari dels fets del 20-S davant l'antiga seu d'Economia.

L'activista Jordi Pesarrodona ensenya un nas de pallasso en l'acte de la plataforma 3 d'Octubre

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —