Dijous, Sony va presentar digitalment la nova consola PlayStation juntament amb alguns dels nous jocs que sortiran durant els pròxims mesos
Per EFE i Redacció
Publicat el 13 de juny 2020
Temps de lectura 2 MINUTS

Sony ha presentat aquest dijous la nova PlayStation 5 en un esdeveniment digital. Aquesta consola es manté dreta en vertical, té un disseny blanc i negre i l’acompanya el comandament DualSense, el qual explota la tecnologia hàptica, o d’interacció amb el sentit del tacte. La companyia japonesa ha anunciat que la PS5 arribarà al mercat a temps per la campanya de Nadal del 2020, però se’n desconeix la data exacta o el preu. Abans d’ensenyar la consola, però, l’empresa nipona va exhibir durant una hora tota la nova cartellera de videojocs que s’estrenaran durant els mesos que queden d’aquest any i el principi del següent, els quals inclouen, entre d’altres, Spider-Man: Miles Morales, Turismo 7 i Hitman III.


Especificacions tècniques

Les principals novetats tècniques que presentarà la nova PlayStation 5 són un processador de vuit nuclis AMD Zen 2, una GPU AMD RDNA dissenyada per millorar el rendiment i el consum energètic, i una SSD amb 825 GB d’emmagatzematge i un rendiment de 5,5 GM per segon.

Pel que fa als gràfics i als sons, aquesta nova consola pot reproduir una qualitat d’imatge en 8K i 4K a 120 Hz i un àudio 3D. Però les tres dimensions no es queden aquí, perquè Sony també ha anunciat que la consola sortirà al mercat en dues versions, una d’estàndard i una que anirà acompanyada d’una càmera tridimensional.

Varietat de jocs

Sony va presentar una diversitat molt gran a l’exhibició de jocs. Una barreja entre sagues clàssiques, títols nous i produccions independents, cadascuna amb alguns minuts perquè els jocs "parlessin per si mateixos" sense la intervenció dels presentadors.

Una de les sorpreses va ser Spider-Man: Miles Morales, un videojoc basat en un dels universos del multivers de Marvel en què l’home aranya no és Peter Parker sinó Miles Morales, el qual també va protagonitzar una entrega cinemàtica fa dos anys. A la presentació del videojoc, Morales surt saltant entre els gratacels (un gest típic de les entregues de Spiderman) i lluitant contra els seus rivals. Es tracta d'una remasterització del joc que ja va aparèixer a la generació anterior.

 

 

Una altra novetat va ser l’última entrega de l’univers Oddworld, Oddworld: Soulstorm, a la qual Abe, el protagonista, lidera la resta de Mudokons en un seguit d’aventures cadascuna més perillosa que l’anterior. També va ser presentada l’última entrega d’una altra saga, aquesta vegada un clàssic, Grand Theft Auto V, el qual arribarà el 2021 expandit i millorat, i aquells que el tinguin per a PlayStation 4 el podran actualitzar gratuïtament. També van presentar un altre clàssic per als amants de les carreres: Gran Turismo 7. Seguint en la línia de les sagues, l’empresa també va exhibir Hitman III, l’última entrega de la sèrie que té l’agent 47 com a protagonista.

Una altra variant de jocs que es van presentar són aquells dirigits a tota la família. Títols com Ratchet and Clank: Rift Apart i Sackboy! A Big Adventure buscaran treure el màxim profit del potencial gràfic i la jugabilitat de la nova PS5.

Una nova generació de consoles

La consola PlayStation 5 promet uns avenços molt grans pel que fa a l’experiència de joc, la qual sembla que cada vegada és més similar a la realitat. Jim Ryan, president i conseller delegat de Sony Interactive parlava així de la nova consola: "És la transformació generacional més gran que la indústria hagi vist mai. Aquestes experiències transformaran la manera de veure, jugar i sentir els videojocs".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —