- podcasts -
Per Víctor Sanz Guerrero , Núria Sanz i Anna Salvadó
Publicat el 21 de gener 2022
Duració 28'

Gratacels plens d'oficines, hotels de luxe, un centre comercial i grans multinacionals de roba i menjar on abans hi havia cases i petits comerços. El barri del Poblenou és l'enèsim cas de gentrificació a la ciutat de Barcelona, que ja ha viscut abans a Passeig de Gràcia, al barri de Gràcia o als barris del Besòs i el Maresme i Diagonal Mar. 

Aquest fenomen consisteix en l'expulsió de les classes mitjanes i baixes de la societat dels seus barris. En el seu lloc s'hi instal·len empreses que sota la premissa de dinamitzar l'economia (que no té per què ser falsa), acaben uniformitzant i elititzant el barri. Això passa encara en major mesura quan es creen pols d'atracció econòmica com, per exemple, el Districte 22@ al barri del Poblenou. En els darrers 20 anys, la zona adjacent al nus de Glòries ha patit una transformació de dalt a baix. 

En aquest programa conversem sobre el fenomen de la gentrificació amb Horacio Espinosa, membre del grup de recerca de l'estudi "Sistema d'Indicadors i d'Impacte de Gènere i Gentrificació" de l'Ajuntament de Barcelona aplicat al Poblenou. També escoltem les valoracions del Sindicat d'Habitatge del Poblenou i l'agrupament escolta l'Avenc i entrevistem Rafa Burgos, periodista i escriptor especialitzat en aquest fenomen.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —