Belarra
Per ACN
Publicat el 13 de juny 2021

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha estat escollida nova líder de Podem amb el 89% dels vots en la 4a Assemblea Ciutadana de la formació celebrada a Alcorcón. Belarra s'ha imposat amb claredat i la seva candidatura 'Créixer' –avalada per Pablo Iglesias i els principals dirigents- ha aconseguit el suport de 45.753 militants del total de 53.443 persones que han participat en el procés de selecció (finalment, han estat 51.589 els vots vàlids, un 96,5% del total).

A molta distància, les dues candidatures crítiques encapçalades per Fernando Barredo (amb 3.106 vots, un 6%) i Esteban Tettamanti (2.730 sufragis, un 5,3%). "Em deixaré la pell perquè aquest projecte arribi com més lluny millor", ha afirmat la flamant secretària general.

Les primeres paraules de Belarra però han estat de reconeixement i agraïment al secretari general sortint, Pablo Iglesias. "Gràcies per ensenyar-nos que un militant ha d'estar sempre on sigui més útil. I gràcies per tot el que has fet per aquest espai polític, però sobretot, per tot el que has fet pel teu país", ha assenyalat la nova líder de Podem.

"És una obvietat, però Podem no existiria sense Pablo Iglesias. Aquesta serà sempre casa teva", ha afegit Belarra, que seguidament ha mirat al futur i ha parlat de l'inici d'una "nova etapa". "Aquest és un projecte molt fort, molt valent i que encara li queda molta corda per seguir escrivint la història d'Espanya. El millor encara està per venir", ha reflexionat en veu alta la secretària general de Podem.

Belarra, sobre Colón: "La dreta torna a petrificar-se en una fotografia en blanc i negre"

Belarra no ha desaprofitat l'ocasió i ha llençat un missatge a PP, Vox i Cs, que es manifestaven a la mateixa hora a la plaça de Colón contra els indults als presos del procés. "Davant l'alegria de lluitar per un país millor, les dretes tornen a petrificar-se de nou en una fotografia en blanc i negre a Colón", ha etzibat la nova secretària general de Podem, que fa uns dies ja va defensar que "normalitzar" la situació a Catalunya també implica que els polítics a l'exili puguin tornar. "L'odi i l'enfrontament, la corrupció i la defensa dels seus privilegis és l'única forma de fer política que coneixen. Espanya no es mereix aquesta oposició", ha recriminat Belarra.

"Espanya no es mereix que el senyor Casado, en comptes de retre comptes davant la ciutadania per dirigir un partit polític que durant dècades ha actuat com una organització criminal, es dediqui a anar a la plaça de Colón a estendre l'odi i l'enfrontament entre els pobles d'Espanya", ha insistit la secretària general de Podem.

"Senyor Casado, és impossible que vostè tapi la corrupció del PP per molt gran que sigui la bandera que porti o la plaça a la que vagi. La gent no és tonta i ningú oblida que és president del PP gràcies als vots de Maria Dolores de Cospedal", ha reblat Belarra, que s'ha referit també a l'auge de l'extrema dreta a l'Estat.

"Avui a la foto de Colón torna a sortir l'extrema dreta i això és molt greu. Perquè ens toca afrontar els reptes de país en un context de normalització i impuls de l'extrema dreta que torpedina els fonaments de la nostra democràcia", ha lamentat la secretària general de Podem. "No ens hem d'oblidar que l'auge d'aquesta extrema dreta és la resposta dels poders més profunds del país a l'avanç democràtic que porta 10 anys en marxa i que es va iniciar el 15-M", ha conclòs Belarra.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —