- podcasts -
Per Maria Folqué Mondragón , Lorena Martín Portero i Clàudia Soler Rego
Publicat el 01 d’abril 2022

Cada dia les formes com ens relacionem i estimem canvien, i en sorgeixen de noves. El poliamor o l’anarquia relacional són dos tipus de relacions afectives que no segueixen el patró de parella tancada, però no han nascut ara. Fa anys que hi són, però han estat invisibilitzades per la societat.

El poliamor parteix del concepte parella. Hi ha la sensació de parella, no obstant això, dintre de tots els mecanismes poden aparèixer més persones. Seria una relació on no hi ha exclusivitat, però sí una jerarquia sexo-afectiva. En canvi, l’anarquia relacional té com a base els vincles, tots tenen els mateixos drets, no hi ha una jerarquia, ni hi ha una persona que té més drets o importància que les altres.

Per poder entendre aquests vincles que surten fora de l’establert hem parlat amb la Laura Giberga, creadora del blog Amors Plurals, Sandra Bravo, fundadora d’Hablemos del poliamor, Iris Artigau i Júlia Olarieta, que expliquen com ho viuen en primera persona. També amb Laila Pilgren, fundadora i directora del centre d’Educació sexual Sex Academy.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —