Imatge del DNI europeu
Per EFE
Publicat el 02 d’agost 2021

Els ciutadans que renovin aquest dilluns el seu document nacional d'identitat ja obtindran el nou DNI Europeu, una versió electrònica del DNI que inclou noves mesures de seguretat i que està previst que es pugui portar al mòbil.

La Policia Nacional ha informat en un comunicat que ha culminat el procés d'implantació progessiu del DNI Europeu, que començarà el juny i incorpora noves mesures de seguretat tant visibles com invisibles. El nou document incorpora també canvis en la imatge, reforçant la identitat de l'estat en qüestió, en aquest cas, l'estat espanyol, amb la bandera i un mapa territorial més visibles.


Així mateix, inclou altres canvis com la denominació en anglès National Identity Card exigida per la normativa europea i un codi de dos lletres de l'Estat membre, en el cas de l'espanyol, ES. 

El cos treballa per implementar l'acreditació d'identitat a través d'una aplicació que permeti als ciutadans de forma gratuïta accedir al document i disposar de la signatura electrònica des del mòbil.

Segons la Direcció General de la Policia, amb aquest canvi l'Estat espanyol se situa entre els pocs països europeus que entreguen el document en el moment de l'expedició i, a més, es troba en "la vanguardia" europea en documentació i identitat digital.

També està previst que en els pròxims mesos s'implementi el DNI Exprés, un sistema d'expedició semi-automàtic per reduir temps d'espera durant les renovacions ordinàries del document d'identitat i incrementar la seguretat obtenint una fotografia en el mateix moment. De moment, però, el ciutadà ha d'aportar la fotografia. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —