Política i llibres, la parella perfecta per a aquest Sant Jordi - Diari de Barcelona
no ficció en català
Política i llibres, la parella perfecta per a aquest Sant Jordi
Obres com les de Torra, Puigdemont o Forcadell apunten a ser un èxit de vendes

La política s’obre pas als aparadors de les llibreries de cara al primer Sant Jordi post-confinament. En l’àmbit de la no-ficció en català, s’espera que els llibres escrits per personalitats polítiques tinguin una gran acollida. La crònica del confinament de Quim Torra, les visites de Carme Forcadell a les presons o les últimes reflexions d’Arcadi Oliveres són algunes de les històries que, segons les llibreries, generen més expectació per al dia del llibre.
Quim Torra. Les hores greus. (Símbol Editors)
Vuit mesos després de ser inhabilitat, l’expresident Quim Torra va publicar Les hores greus, un testimoni detallat del dia a dia que va viure, en bona part malalt i confinat a la Casa dels Canonges, durant el període de lluita contra la pandèmia. Torra reflexiona sobre els aspectes més foscos de la política i les ànsies de poder, en una crònica directa i trista.
Arcadi Oliveres. Paraules d’Arcadi. Què hem après del món i com podem actuar. (Angle Editorial)
L’incansable activista Arcadi Oliveres, que va traspassar fa unes setmanes, va publicar el febrer passat la seva darrera obra, en la qual repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre el sistema econòmic mundial i la necessitat d’un canvi global. Què hem après del món i com podem actuar suposa una crítica sincera cap a la societat actual que atrau el lector i l’obliga a obrir els ulls.
Carme Forcadell. Escrivim el futur amb tinta lila. (Ediciones Destino)
Des que va ser condemnada per l’1-O, Carme Forcadell ha lluitat pels drets de les dones empresonades. En aquest llibre, l’expresidenta del Parlament argumenta que el sistema carcerari actual no funciona i exposa per què és injust amb les dones. L’obra dona veu a històries vitals d’algunes preses i reclama una disminució de la funció punitiva de les presons a favor d’una major voluntat de reinserció. El llibre inclou un bolígraf de tinta lila, els beneficis del qual es destinaran a entitats que treballen per la millora de les condicions de vida de les dones empresonades.
Carles Puigdemont. M’explico i La lluita a l’exili. (La Campana)
El primer llibre de l’expresident, publicat l’estiu passat, ja va ser un èxit de vendes i la seva reedició podria allargar-li l’èxit. Els llibreters també pronostiquen una bona rebuda de la segona part, que continua narrant les vivències de Puigdemont lluny de Catalunya.
Albert Calatrava, Eider Hurtado, Ana Pardo de Vera. L’armadura del rei. (Pausa)
L’armadura del rei desenvolupa una investigació periodística l’objectiu de la qual és desxifrar els perquès de l’exili del rei Joan Carles I. Els tres periodistes contrastats analitzen els escàndols, papers, material i documentació inèdita de la vida del rei i tot el que l’envoltava. L’armadura fa referència a la protecció estatal que va rebre el rei emèrit després de la mort de Franco, la qual li va permetre consolidar i augmentar el seu poder. Un llibre que relata un regnat que ha mantingut candent el popularment conegut règim del 78.

