La popularitat dels alvocats amenaça Xile
Per Redacció
Publicat el 18 d’agost 2020

És el fruit de moda i tothom parla dels seus múltiples beneficis nutritius. Fins i tot els podem trobar estampats en samarretes o en carcasses per als telèfons mòbils. Tanmateix, la febre de “l’or verd” podria suposar un obstacle per la supervivència de centenars de comunitats xilenes, a causa de la quantitat d’aigua necessària –400 litres d’aigua per cada quilo del fruit– per al seu conreu. 

Xile exporta pràcticament un 70% de la producció d’alvocats a Europa i el seu cultiu ocupa aproximadament 40.000 hectàrees del país, d’acord amb TV3. Més de la meitat de la producció es concentra a la regió de Valparaíso, on es troba Petorca, que pateix una preocupant sequera que ha sigut agreujada per l’alta demanda de l’alvocat, ja que els pous que s’utilitzen per al seu conreu assequen tot el terreny del seu voltant i deixen sense aigua a 40.000 habitants. Els ambientalistes calculen que l’any passat es van perdre més de 50.000 caps de bestiar només a Petorca i a San Felipe de Aconcagua. 

La crisi de Xile és la major crisi hidràulica de l’hemisferi occidental, d’acord amb Greenpeace. La majoria del país està afectat per la sequera i, a més, és un dels països amb més nivell de privatització de l’aigua —es calcula que un 80% dels recursos hídrics es troben en mans privades—, segons informa Diario Libre. “En una situació d’emergència climàtica com l’actual, ni tan sols aquests grans posseïdors de drets de l’aigua poden satisfer la demanda, perquè molts rius estan buits”, va declarar el portaveu de l’ONG Mauricio Ceballos a Efe. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —