PortAventura
Per ACN
Publicat el 16 de juny 2020

El complex turístic de Vila-seca i Salou (el Tarragonès) encetarà la 25a temporada amb més de tres mesos de retard per la Covid-19, atès que preveia obrir portes el passat 27 de març. Amb l'objectiu de garantir una experiència en un entorn segur, PortAventura reduirà l'aforament a un 30 % de la capacitat, activarà un sistema de venda anticipada d'entrada i adoptarà mesures per evitar aglomeracions. L'ús de mascareta serà obligatori i es faran controls de temperatura als accessos. L'empresa obrirà quatre hotels, però mantindrà el parc aquàtic tancat i no preveu programar espectacles fins al setembre.

També posarà en marxa nous fluxos de persones, evitarà grans aglomeracions i limitarà el contacte directe per garantir un distanciament de metre i mig entre persones. Per assegurar la limitació de l'aforament, el client haurà de reservar la data de la visita amb antelació. A més a més, també es col·locaran senyalització i elements informatius arreu del parc i es fomentarà el pagament sense contacte.
Riuada de públic a l'àrea Mediterrània de PortAventura. Foto: ACN

Un escenari financer ple d'incerteses
Després d'haver hagut d'aplicar dos ERTOs que han afectat uns 1.800 treballadors, PortAventura també afronta un escenari financer incert. Segons va informar a final de març l'agència de ràting Moody's, l'empresa pot perdre un 50 % dels ingressos aquest 2020 per culpa de la crisi del coronavirus i posar en risc la rendibilitat i la liquiditat. L'agència subratllava que PortAventura és especialment vulnerable perquè té una única localització i una elevada estacionalitat.
 
L'agència de ràting assumia que el parc hauria d'estar tancat, com a mínim, fins a finals del segon trimestre, i pronosticava que no notaria una lenta recuperació de les visites fins al tercer. Finalment, però, queda descartat el pitjor dels escenaris, que era el tancament del parc durant tot l'estiu. Això, segons Moody's, hauria provocat una estructura de capital insostenible.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —