Portes obertes al Macba aquest cap de setmana per celebrar els seus 25 anys d'història
Per ACN
Publicat el 28 de novembre 2020

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) celebra aquests dies el 25è aniversari del seu naixement, el 28 de novembre del 1995. Per commemorar aquest quart de segle el museu ha llençat diverses propostes, entre les quals destaquen les dues jornades de portes obertes d'aquest cap de setmana i la recreació de l'obra 'Enderroc'. Ignasi Aballí va instal·lar aquesta obra en un dels murs de l'atri de l'edifici el 1996, en una de les primeres exposicions organitzades. D'altra banda, la institució propicia fins al 4 de desembre la trobada –física o virtual- amb persones que formen part del seu equip, per tal d'apropar als ciutadans el funcionament i les complexitats d'una institució d'aquesta dimensió.

La primera de les dues jornades de portes obertes al Macba coincideix amb la data exacta de la seva fundació ara fa 25 anys. Aquell dia obria les portes al barri del Raval, dins del flamant edifici de Richard Meier, un gran equipament dedicat a l'exhibició de l'art i les pràctiques contemporànies.

Un quart de segle després, i malgrat el difícil context actual per als museus, el Macba celebra l'efemèride oferint la visita gratuïta als visitants, perquè s'endinsin en la presentació de la seva col·lecció permanent, així com en les dues exposicions temporals del moment: la dedicada a l'artista catalana Fina Miralles i la del videoartista nord-americà Tony Cokes. "El programa per a la celebració s'ha modificat per tal de facilitar a tothom una visita segura i espaiada al museu", expliquen des de la institució, que recomana la reserva prèvia d'entrades (gratuïtes) al seu web.

En la mateixa línia, el museu també ha ampliat aquests dies el catàleg de propostes digitals, amb continguts audiovisuals, recorreguts 'virtuals' per la col·lecció i una selecció de deu podcasts amb propostes tematitzades a l'espai 'Ràdio Web Macba'.

Recreació d''Enderroc' (1996), d'Ignasi Aballí

En el marc de la celebració el museu ha demanat a Ignasi Aballí que recreï la seva obra 'Enderroc' (1996), una gran instal·lació al vestíbul de l'edifici Meier que va formar part aquell any de l'exposició 'Mirades (sobre el museu)', una de les primeres del museu.

La proposta d'Aballí va ser concebuda per al mur del fons de l'atri del museu, i l'artista l'acaba de recrear al mateix lloc. Mostra el rastre dels interiors domèstics, la memòria dels seus antics habitants, que emergeix després de l'enderroc d'un edifici.

I una altra de les iniciatives de la institució és 'El Macba de tu a tu', una invitació als ciutadans a trobar-se de forma individualitzada amb els diferents professionals que treballen al museu, des del personal de l'arxiu, el Centre d'Estudis i Documentació, responsables de la Col·lecció, del departament de compres i de comunicació, el de logística o el de publicacions. Els interessats poden concertar cita des de dimecres passat i fins al 4 de desembre (ja hi ha moltes sol·licituds fetes, segons el museu), per participar-hi de forma física o virtual.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —