Portugal imposa el confinament a 19 àrees de la perifèria de Lisboa
Per Redacció i EFE
Publicat el 26 de juny 2020

El govern de Portugal va aprovar ahir el confinament domiciliari de 19 àrees de la zona metropolitana de Lisboa, que estan especialment afectades pels brots de coronavirus, en un intent per aturar les cadenes de transmissió. La mesura implica que els residents d'aquestes 19 àrees, freguesias —un òrgan administratiu per sota dels ajuntaments— contigües del marge nord lisboeta, només podran sortir de casa quan sigui essencial: treballar, comprar aliments i medicaments.

En total, es veuran afectades totes les regions que formen part del municipi d'Amadora i d'Odivelas, sis freguesias de Sintra, dues de Loures i, a la localitat de Lisboa, la freguesia de Santa Clara. Totes pertanyen als cinc municipis on es concentren la majoria dels brots que afecten la regió de Lisboa, actualment la més afectada de país per coronavirus, amb un balanç total de 17.767 casos des que va començar la pandèmia i que ara concentra el 77,1 % dels nous casos registrats en les últimes hores, fins a 311 a tot el país.

Els grups de persones que podran ajuntar-se en aquestes 19 àrees no podran superar els cinc membres. Mentrestant, i com a mesura intermèdia, la resta de l'àrea metropolitana de Lisboa, llevat de les 19 freguesias més afectades, passa a la fase de contingència.

Mesures per frenar els brots

Aquesta decisió complementa les noves restriccions aplicades a l'àrea metropolitana de Lisboa des de dimarts passat, que inclouen la prohibició de reunió de més de 10 persones i el tancament de tots els comerços a partir de les 20 h, excepte gasolineres, clíniques, farmàcies, funeràries o instal·lacions esportives. Els supermercats podran tancar a les 22 hores.

El Consell de Ministres també ha aprovat avui que la resta de Portugal passi al nivell inferior de l'estat d'alerta. En aquest sentit, el primer ministre lusità, António Costa, ha dit en roda de premsa que, encara que es passi a l'estat d'alerta, els ciutadans no han d'abaixar la guàrdia. Per això, a partir d'ara Portugal aplicarà sancions d'entre 100 i 500 euros per a les persones que no compleixin les normes i multes de fins a 5.000 euros per a les empreses.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —