EFE
Per EFE
Publicat el 03 d’abril 2021

El Departament de Territori, juntament amb Forestal Catalana, ha impulsat un mapa d'indicis d'óssos a Catalunya, per posar a disposició de la ciutadania totes les dades d'indici de presència de l'ós al territori.

Les dades disponibles fins al moment es podien consultar de forma manual a través de la web del Departament i en la del Consell General d'Aran, però, amb la digitalització del procés, a partir d'ara es podrà introduir la informació de forma “àgil” i “ràpida” a través d'una aplicació mòbil.

Tots els tècnics i agents rurals encarregats del seguiment de l'ós bru ja disposen d'un dispositiu mòbil amb una aplicació per a l'entrada de dades, les quals, van a parar a una base de dades geogràfica central de forma instantània.

D'aquesta manera, el geoportal publica les dades que es van enviant a la base de dades centres per, així, poder consultar les dades d'indicis, el tipus i la seva validació.

No obstant això, des de Territori avisen que el mapa no dona la ubicació exacta de l'indici, ja que l'ós és una espècie protegida en perill d'extinció, però sí que informa de les característiques i ho situa en una quadrícula de 8x8 quilòmetres.

Més enllà de facilitar informació a la ciutadania en un curt termini de temps, el mapa també pretén ser una eina de millora en l'afavoriment de la coexistència de l'ós amb el sector primari local.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —