CANVIAR
Publicat el 16 de febrer 2021

El raper Pablo Hasél ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest matí al rectorat de la Universitat de Lleida, on es va tancar ahir amb una cinquantena de persones. La premsa internacional se n’ha fet ressò.

Els mitjans britànics The Guardian i la BBC parlen de fugitiu. La BBC titula "Espanya: El raper Pablo Hasél que va fugir a la universitat és enviat a presó". En aquest sentit, The Guardian titula "La policia espanyola assalta una universitat a Lleida i arresta el raper fugitiu". Aquest diari es fa ressò de les declaracions de fa tres anys d'Amnistia Internacional que sostenien que la llei mordassa havia creat un entorn "esgarrifós" en què la gent temia expressar opinions alternatives o fer bromes controvertides.

Notícia de la BBC

D'altra banda, Al Jazeraa titula "La policia espanyola deté un raper condemnat per un cas de llibertat d’expressió". Al llarg de la notícia, s’afirma que el cas de Hasél "ha provocat l’alarma pública pel processament de delictes d’expressió” i sosté que l’episodi recorda el cas del raper Valtonyc. 

El titular de The Independent fa referència a la llei mordassa: "Espanya: arrestat un raper condemnat en un important cas de 'llei mordassa'". El text recull la declaració de Hasél quan passa per davant de les càmeres de televisió en ser detingut: "Guanyarem, no ens doblegaran amb tota la seva repressió, mai". 

El diari francés Le Monde titula "'Mercenaris de merda': el raper espanyol que va atacar la policia i la monarquia és arrestat”. Inicia el text de la notícia amb la següent frase: "La llibertat d’expressió d’un raper i els seus insults contra la monarquia: l’afer fascina els espanyols, fins al punt d’haver-los portat al carrer i d’haver-se convertit en una autèntica espina del govern".

Titular de Le Monde

Le Parisien titula "Espanya: arrest turbulent d'un raper condemnat pels seus tuits contra la monarquia i la policia". En el mateix sentit que Le Monde, el text afirma que "l'afer s'ha convertit en una autèntica espina per al govern d'esquerres". L'alemany Neue Zürcher Zeitung (NZZ) titula: "La policia espanyola assalta una universitat per detenir el controvertit raper Pablo Hasél".

Altres titulars:
Publico: Polícia catalã entra em universidade para prender rapper Pablo Hasél, condenado por injúrias à monarquia
The Guardian: Spanish police storm university in Lleida and arrest fugitive rapper
RAI News: Polizia cattura rapper catalano condannato per tweet contro monarchia
Neue Zürcher Zeitung: Spaniens Polizei stürmt eine Universität, um den umstrittenen Rapper Pablo Hasél zu verhaften

​​​​​
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —