LLeida Carrer Major
Per ACN
Publicat el 04 de juliol 2020

Els habitants de Lleida han rebut amb resignació la decisió del Govern de confinar la comarca del Segrià per l'augment de casos de covid-19 en les darreres setmanes. Alguns han explicat que aquesta mesura ja es veia venir després que aquest divendres s'instal·lés un hospital de campanya al costat de l'hospital Arnau de Vilanova per atendre casos de coronavirus. "Teníem una mica de llibertat i ara ens l'han tallat de cop", ha explicat Pere Rovira. Per la seva banda, alguns comerciants han admès que això els afectarà molt just quan semblava que començaven a remuntar.

La propietària de la botiga Artfang al carrer Major, Maria Josep Rovira, ha explicat: "Ve molta gent dels pobles de les comarques veïnes, sobretot els caps de setmana, i això ens afectarà molt". En canvi, el paradista del Mercat de l'Hort Albert Porter ha afirmat que la decisió l'ha agafat per sorpresa. "No ens ho esperàvem perquè pensàvem que estaria tot normalitzat com a les altres parts de Catalunya", ha dit. Com a petit productor, també ha assegurat que el nou confinament els fa molt mal i espera que "la gent faci bondat i compleixi les normes que marca l'administració".

Pel que fa els veïns de la ciutat, alguns consideren que els toca "pagar a justos per pecadors", com Pere Rovira, que atribueix la situació a les condicions de vida en què viuen alguns temporers. En canvi, la seva parella, Maria Teresa Llauradó, considera que és un encert confinar la comarca per evitar que la situació empitjori. En el mateix sentit, s'ha expressat la veïna Belén Francia. De fet, aquesta veïna tampoc ha rebut amb sorpresa l'anunci del Govern. "Ja pensava que l'estiu seria així i estava esperant el rebrot", ha admès. Així mateix, ha afegit que ja ha hagut d'anul·lar alguns compromisos que tenia perquè són incompatibles amb les condicions del nou confinament. En concret, ha hagut de cancel·lar la festa de fi de curs de l'escola bressol per la prohibició de celebrar reunions de més de 10 persones.

L'anunci de confinar el Segrià sí que ha agafat per sorpresa a turistes i persones que estaven de pas a la ciutat. És el cas de la Yolanda Jiménez i de la seva parella, dos veïns de Pamplona que han fet parada a Lleida abans de continuar el seu viatge fins a Lloret de Mar. "A l'hotel ens han dit que tancaven el Segrià i pensàvem que era un poble però a l'adonar-nos que era Lleida, ha decidit marxar", ha explicat Jiménez. "Teníem pensat quedar-nos a menjar per aquí però al veure que tanquen no ens atrevim a quedar-nos-hi", ha conclòs.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —