Francisco José G.R. va ser condemnat el setembre del 2017 a tres mesos de presó per desordres públics i per això li apliquen l'agreujant de reincidència
Per ACN i Redacció
Publicat el 24 de novembre 2020

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i a tres anys i mig de presó per desordres públics greus a dos manifestants que van tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, convocada contra l'aplicació de l'article 155. Els condemnats haurien intimidat i amenaçat alguns conductors atrapats en el monumental embús, segons la sentència. El tribunal els ha absolt de delictes contra el trànsit, i també ha absolt de tots els delictes a dos activistes més. El fiscal demanava 5 anys de presó per a un dels acusats i 3 anys de presó per a la resta.

També, i segons considera provat la sentència, els dos condemnats van acudir a una convocatòria, no comunicada a les autoritats, de les 7 del matí feta pels CDR de Nou Barris i Sant Andreu al Metro de Trinitat Vella. Juntament amb més d'un centenar de persones es van manifestar, en una convocatòria "no comunicada", per diversos carrers fins arribar a la sortida número 2 de la Ronda de Dalt, via que van acabar tallant en els dos sentits fins les 11 del matí. El tall va provocar cues de prop de 15 quilòmetres, i va afectar uns 4.000 turismes i 750 camions, segons la sentència.

A més, i també segons la sentència, els dos homes van mantenir "enfrontaments verbals i amb gestos" i "actituds amenaçadores" amb els conductors dels vehicles aturats, cosa que va crear "nombroses situacions de conflicte". Per tot això, condemna Moisés F.D. a un any de presó per desordres greus. Francisco José G.R. va ser condemnat el setembre del 2017 a tres mesos de presó per desordres públics i per això li apliquen l'agreujant de reincidència, i la pena puja fins als tres anys i mig. Els altres dos encausats queden absolts.

Segons Alerta Solidària, l’organització de l’Esquerra Independentista, "la sentencia conté diverses errades de notòria importància com per exemple confondre les parades de metro on van iniciar-se els fets, declaracions de agents de Mossos, i espais", expliquen a un comunicat. També, denuncien, "vulnera el principi acusatori donat que considera provats fets que no eren objecte d’enjudiciament en aquest procediment". La sentència serà recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tal com ha comunicat el mateix Francisco José G.R a una piulada a Twitter.

"La manifestació objecte de judici va ser pacifica, igual que la resta de jornada de vaga general del 8N, sense més que, algun puntual incident, entre afectats pel tall de circulació i manifestants, sense que en cap moment es produís actes de violència física", ressalten des d'Alerta Solidària.

També han recordat que la sentència serà recorreguda. "Per tot això aquesta sentència serà recorreguda fins que es reconegui l’absolució dels dos condemnats així com els drets de manifestació i de vaga vulnerats", conclou al comunicat

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —