kea Sokun
Per EFE
Publicat el 23 de desembre 2020

Un tribunal cambodjà ha condemnat a penes de presó a dos rapers per "incitar a cometre delictes" en les lletres de les seves cançons, en les quals comentaven assumptes socials i criticaven el govern.

Kea Sokun, de 22 anys, i Long Putheara, de 17, estaven detinguts de manera preventiva des del setembre, després de la denúncia presentada pel Ministeri d'Art i Cultura contra algunes de les seves lletres, en les quals reprovaven la resposta governamental als problemes econòmics i als conflictes a les seves fronteres.

El tribunal de la ciutat de Siem Reap ha condemnat Sokun, qui durant el judici es va negar a reconèixer cap culpa i va considerar que no tenia res de què disculpar-se, a un any i mig de presó —encara que es preveu que surti de la presó al setembre de 2021—, ha informat en un comunicat la Lliga Cambodjana per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans (Licadho).

Mentre que Putheara, qui sí que va admetre que va ser un error publicar cançons sobre assumptes socials, podrà sortir de la presó després de complir tres mesos i 11 dies des de la seva detenció, malgrat ser condemnat a cinc mesos de presó.

Diversos organismes han criticat en els últims mesos l'enduriment de les restriccions de la societat civil a Cambodja i han reclamat que acabin les detencions i l'excessiu ús de la força contra els activistes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —