Els preus de l'habitatge a Barcelona cauen més d'un 5 %
Per ACN
Publicat el 24 de juny 2020

La crisi del coronavirus ha colpejat el mercat residencial de les grans ciutats. La immobiliària alemanya Engel & Völkers calcula que a Barcelona els preus han caigut un 5 % als districtes de Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu, una davallada que s'ha accentuat fins al 8 % a l'Eixample per culpa de les restriccions de mobilitat durant l'estat d'alarma que han afectat especialment el client estranger, i la demanda internacional ha registrat una caiguda notable.

D'altra banda, el client local s'ha mantingut estable, si bé amb un menor pressupost per la "incertesa" de la situació econòmica o l'afectació pels ERTOs, segons les dades de la immobiliària, la qual sosté que la pandèmia també ha provocat un increment del lloguer temporal a prop de les zones costaneres, i la immobiliària preveu un augment del lloguer de famílies de Barcelona a municipis com Sitges.

Menys canvis a l'Estat

A escala estatal, la immobiliària alemanya no preveu grans canvis en els preus de l'habitatge, especialment a les zones de vacances premium, com les Balears, la Costa del Sol o la costa mediterrània. De fet, Engel & Völkers ha detectat un increment d'aquest tipus de demanda a la Costa Brava per part de clients locals, mentre que les propietats per sota dels 250.000 euros han patit una caiguda en la demanda.

"L'interès dels inversors es manté viu a les àrees més prime, i l'elevada concentració de la demanda en pocs mercats mantindrà els preus sense grans variacions", ha assegurat el conseller delegat de l'empresa a Espanya, Portugal i Andorra, Juan-Galo Macià, en un comunicat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —