El Primavera Pro 2020 arriba amb les últimes novetats de l'escena musical catalana
Per Redacció
Publicat el 22 de juliol 2020

El Primavera Pro, “on es cita la música” és el lloc de trobada dels professionals de la indústria musical en el marc del Primavera Sound. Aquest any l’esdeveniment es trasllada al món digital i durant quatre dies, entre el 21 i 24 de juliol, serà una trobada per al món de la música però també “una pantalla oberta al talent.”

Es celebraran conferències i taules rodones on membres del sector debatran sobre les qüestions més actuals i el futur del món de la música. Es parlarà dels escenaris després de la pandèmia i de la possibilitat de l’streaming com un model de negoci post-Covid-19 per a les sales de concerts. També de l'ascens de la música llatinoamericana en els gustos d'un públic cada vegada més transversal, de la programació cultural amb perspectiva feminista o sobre bones pràctiques per crear campanyes de màrqueting amb un missatge significatiu en entorns digitals.

Com a novetat, després de cada jornada, la plataforma de streaming de Primavera Pro es convertirà en un festival de showcases genuí, emetent actuacions de nou artistes catalans, en directe des de La (2) de Apolo. 

Quins artistes trobarem?

21 de juliol

Los Aurora: un jove conjunt sorgit de les aules del Taller de Músics. Una banda que amb tant duende com Groove, ret homenatge a genis de la música i la lírica espanyola, com Manuel de Falla o Lorca, per a crear un cosmos musical personal i fascinant.

 

Marialluïsa: Gira-sol és el tema que obre l'àlbum És per tu i per mi. El grup respon al paisatge erm creant el seu propi microcosmos, una planta enfiladissa de calma psicodèlica que es va obrint pas en cançons que fan de la naturalesa el seu imaginari; un lloc on quedar-se i deixar que les emocions brollin en tota la seva puresa.

 

La Tiguerita: a República Dominicana, un "tiguere" és qui es busca la vida. Allà és on Melissa va trobar el nom artístic que millor la definia. La seva reputació ascendent es consolida cançó a cançó, a cop de rap, dembow o reggaeton, segons de quin costat caigui el ritme i com es col·loqui la seva veu, sempre honesta, sempre ferma.

 

22 de juliol

Anna Andreu: va fer un gir en la llengua per passar de l’anglès al català, el que ha propiciat que les cançons de l'autora realcin la seva honestedat emotiva. Això ha donat com a resultat un àlbum, Els mals costums, confeccionat en col·laboració amb Marina Arrufat, i on el pop folk sona com la fressa del fullatge que presència el pas de la primavera a l'estiu.

 

Mans O: durant la quarentena va editar Dos orejas mixtape, que invita a l'escolta exploratòria i inquieta, que efectua passos de dansa entre hooks purs i els profunds jardins de la ment: un misteri on perdre's.

 

23 de juliol

Joana Gomila: tradició i illa. Dues paraules que s'ajusten com un guant a les seves arrels mallorquines i a l'elasticitat amb què entén el folklore. Paradís és l'últim disc, amb composicions pròpies que ha confeccionat al costat de Laia Valls.

 

Kids from Mars : Oskar Jiménez i Roger Borrell es presenten com a xavals caiguts a la Terra. Un sentiment d'estranyesa comú a tot adolescent que el duo transforma en cançons-emojis, a vegades vestides amb autotune i resplendor trap, però sempre amb l'ambició superpop d'enganxar-se al cervell. 

24 de juliol: 

Penélope: en un pis de Lesseps, tres persones conspiren. El seu pla, crear l'arma de seducció musical definitiva, combinant bases electròniques amb vents jazz, guitarra flamenca i un do melòdic escampat com la pols màgica que dona nom al seu sorprenent disc de debut.

 

Barbott: Encara que el primer disc de Barbott es titulés Curves, ha estat en el segon, Projections, on el conjunt barceloní ha consumat l'ondulació del pop. Ens porta de viatge a un univers de profunditat ballable del qual resulta complicat trobar el camí de sortida.

 

Totes les actuacions podran veure's en obert a través del live streaming de la plataforma de Primavera Pro. A més, el dimarts 21 de juliol Radio Primavera Sound realitzarà un programa especial en el qual els periodistes Ben Cardew i Marta Salicrú presentaran i contextualitzaran cadascuna de les propostes. Com la resta de sessions, l'emissió podrà seguir-se gratuïtament en directe.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —