El Primavera Sound 2022 serà del 2 al 12 de juny i programarà més de 400 bandes
Per ACN
Publicat el 21 de maig 2021

El Primavera Sound 2022 programarà més de 400 bandes que actuaran del 2 al 12 de juny al Parc del Fòrum i a sales de concerts de la ciutat. Seran 11 dies ininterromputs de concerts que tindran les seves jornades principals al Parc del Fòrum durant dos caps de setmana, del 2 al 4 de juny i del 9 al 11 juny i que el dia 12 acomiadarà amb la festa Brunch - On the Beach.

Entremig, del 5 al 8 de juny, el Primavera Ciutat portarà més de 150 concerts per diverses sales de Barcelona. El cartell dels caps de setmana serà diferent entre si, excepte alguns artistes destacats que sí que duplicaran la presència. El pressupost és superior a 50 milions d'euros i s'espera una assistència de més de 400.000 persones en l'acumulat de tota la setmana.

Alfonso Lanza, codirector del Primavera Sound, ha indicat que seran dos caps de setmana al Parc del Fòrum, però en realitat seran 11 dies de música ininterrompuda a Barcelona i Sant Adrià. Les jornades principals del festival seguiran sent al Parc del Fòrum, però del 5 al 8 de juny, el Primavera Ciutat s'aproparà a Barcelona.  

"Amb aquest moviment, volem que les sales recuperin el protagonisme que han perdut i reivindicar el seu paper en el teixit cultural de la ciutat de Barcelona". Per això, ha afegit, han arribat a un acord amb l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya i s'han incorporat al projecte Apolo, Razzmatazz, Sidecar, Luz de Gas, La Nau i Jamboree, entre d'altres. Ha assegurat que molts dels "grans artistes internacionals" que estan al Fòrum també estaran a les sales.  

Lanza ha apuntat que s'han programat més de 500 concerts en 11 dies que duplicaran l'oferta habitual del Primavera Sound al Fòrum, en la que serà "l'edició més ambiciosa del festival". Lanza ha assenyalat que el motiu del format estès és convertir el Primavera en el festival musical de referència d'Europa i convertir Barcelona i Sant Adrià en capitals mundials de la música durant 10 dies. "És un pas molt important per a la ciutat".    

Pel que fa a l'aforament del Parc del Fòrum, Lanza ha explicat que és possible que es pugui ampliar a l'entorn de les 75.000 i les 80.000 persones i que creixerà per la zona de Sant Adrià.    

Cartell  

Està previst que aquest dimarts s'anunciï el cartell del Primavera Sound. De moment, només s'ha confirmat el retorn d'Antònia Font per a l'edició del 2022. "És un cartell espectacular, l'any que ve hi haurà des de grans noms internacionals fins a grups locals i amb molts estils per a tots", ha assegurat. "Alguns caps de cartell del festival actuaran els dos caps de setmana i d'altres ho faran un cap de setmana i a les sales, i d'altres només un cap de setmana". Lanza ha destacat, però, que els dos caps de setmana no són idèntics, sinó dues experiències diferents.  

Entrades  

Lanza ha dit que tothom que tenia una entrada d'alguna de les edicions cancel·lades haurà d'escollir entre el primer o el segon cap de setmana. També tindran la possibilitat d'ampliar-ho i assistir als dos caps de setmana i, en el cas de les entrades de dia, entre un dels sis dies principals al Parc del Fòrum, sense importar de quin cap de setmana es tracti.  

Les noves entrades per al Primavera Sound 2022 Barcelona-Sant Adrià en totes les seves modalitats es posaran a la venda l'1 de juny.  

Sobre l'entrada a les sales, Lanza ha indicat que tots els que tinguin abonament podran entrar a les sales, que en seran unes 16.  

Pressupost  

Per altra banda, Lanza ha explicat que el pressupost és superior a 50 milions d'euros i s'espera una assistència de més de 400.000 persones en l'acumulat de tota la setmana. El codirector del Primavera Sound ha destacat que generarà més de 350.000 pernoctacions a la ciutat de Barcelona.  

Fundació Primavera Sound  

En una roda de premsa acompanyats per Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, Alberto Guijarro, codirector del Primavera Sound, ha anunciat la creació de la Fundació Primavera Sound, que té l'objectiu d'aglutinar "totes les accions de responsabilitat social corporativa". Tindrà una seu al barri del Besòs i el Maresme i una dotació de 200.000 euros. "Serà una confluència de la música, l'educació, la integració al feminisme i la sostenibilitat", ha dit Guijarro. S'organitzaran cursos de formació, taller i xerrades obertes al barri del Besòs. També ha dit que crearan una ràdio comunitària i destinaran 1.000 entrades gratuïtes per a la gent del barri. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —