Baqueira Beret
Per Redacció i EFE
Publicat el 19 de desembre 2020

Aquest cap de setmana és el primer cap de setmana d'esquí a Catalunya després que tanquessin a l'inici de la pandèmia i no obrissin fins dilluns passat, després d'un acord per consens de mantenir el tancament durant el pont de la Constitució per contribuir a frenar els índexs de contagi de la pandèmia.

Les diferents estacions asseguren que ja disposen de gruixos que oscil·len entre els 20 centímetres a les cotes més baixes i els 90 a les més altes, com seria el cas de Tavascán; la meteorologia dels últims dies ha permès obrir amb bones condicions de neu abans de Nadal. Pel que fa a la qualitat de la neu a Boí Taüll, a La Molina i a la Vall de Núria és pols; pols-dura a Espot, Masella i Port Ainé; dura a Vaquèira Beret i Tavascán i humida en Vallter 2000.

Mesures anti-covid

Els accessos a les estacions es realitzen amb control d'aforament per evitar aglomeracions i únicament es tramiten els forfets adquirits prèviament de manera telemàtica. Pel lloguer de material també s'apliquen mesures de prevenció: tots amb casc obligatori i ús de mascareta, exceptuant el moment de baixar per pistes. Segons l'Associació Catalana d'estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), "l'obertura serà progressiva i gradual". 

Mentrestant, les estacions es mantenen tancades al Pirineu de França i Andorra, encara que algunes d'esquí nòrdic han pogut iniciar la campanya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —