Bingo Laietana
Per Redacció
Publicat el 25 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

Aquesta mitjanit tot ja s'ha acabat. S'han acabat les nits a la discoteca, asseguts i sense ballar però, almenys escoltant música, les copes que s'allargaven fins a la matinada o els espectacles amb sales de ball. Ahir el Comitè tècnic del Procicat va decidir tancar tots els establiments que disposin de llicència per a les activitats de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles per aturar la transmissió del virus de la covid-19 i possibles nous rebrots.

També va suspendre totes les activitats musicals amb pistes de balls i va establir que l'hora de tancament per a les sales de jocs, els bingos o casinos serà a les 00.00. Aquesta mesura, d'entrada, té una durada de 15 dies.

El Govern considera que la situació epidemiològica a Catalunya obliga a establir "mesures especials de contenció" per frenar la transmissió i protegir la salut de la població. Dijous passat, el nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va avisar que Salut era favorable al tancament de locals d'oci nocturn i que la decisió sobre una possible clausura es prendria de manera col·legiada.

Sergio Alonso, professor i investigador del Grup de Biologia Computacional del Departament de Física de la UPC, en declaracions al Diari de Barcelona, assegura que "és un perill tot el que sigui oci nocturn: els bars, les discoteques, els espais poc ventilats i tancats són els més perillosos, sobretot perquè, en molts, hi ha música alta i en conseqüència crides. Aquí és quan més es propaga".

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm es va mostrar indignada amb la nova decisió del Govern de Catalunya. El secretari general, Joaquim Boadas, va lamentar que no sabien res de la mesura i que s'havia aprovat un divendres a la tarda "quan ja no hi ha marge de maniobra", denunciant les pèrdues econòmiques que patirà el sector, sumades a les que ja s'arrosseguen. Per a Boadas la mesura està "totalment fora de lloc", i va criticar que "va en contra de les recomanacions de l'OMS", que aposten per tancar locals allà on hi ha brots de forma selectiva i "no de manera indiscriminada".

Joaquim Boadas, el secretari general de Fecasarm. Font: ACN

El mateix dia d'aquesta mesura, el Govern va difondre un vídeo, realitzat per Adolescents.cat, on demanaven als joves seny i que es quedessin a casa. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —